FLAŞ...FLAŞ...FİKRET ÜNLÜ ECEVİT TARAFINDAN BAKANLIKTAN AZLEDİLDİ
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA/Saat 11.30'da DSP'li bakanları ve parti yöneticilerini toplayan Başbakan Ecevit, Spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'yü görevinden azletti.Pazartesi günü CHP'ye katılacağı söylenen Fikret Ünlü için bir azil kararnamesi hazırlayan Başbakan Bülent Ecevit,kararnameyi köşke gönderdi.Kızı Oya Ünlü'nün Derviş'e yakınlığı yüzünden uzun zamandır DSP içerisinde Fikret Ünlü'ye karşı bir soğukluk vardı.
Bugünkü gazetelerden Ünlü'nün Pazartesi günü CHP'ye katılacağını öğrenen Başbakan Bülent Ecevit, kurmaylarını Başbakanlıkta topladı.
DSP yöneticilerinin de fikrini alan Ecevit, Fikret Ünlü için azil kararı verdi.
Kararını telefonla Cumhurbaşkanı Sezer'e ileten Başbakan Ecevit, Sezer'den de 'Olur' cevabı alınca resmi işlemleri başlattı.
Ünlü için bir 'Azil kararnamesi ' hazırlatan Ecevit, kararnameyi köşke gönderdi.
Fikret Ünlü'den boşalan Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine DSP İstanbul milletvekili Erdoğan Toprak getirildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:54