KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, seçimlerin ilk sonuçlarının alınmasının ardından MHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılacağı mesajı vermesi, Ülkü Ocakları'na mensup gençleri harekete geçirdi.
Gece geç saatlerde MHP Genel Merkezi önüne gelen gençler, uzun süre parti önünde slogan attı, 'Çırpınırdı Karadeniz Marşı' başta olmak üzere marşlar söyleyip MHP bayrakları ve kurt sembolü bulunan bayraklar açtı. Ülkü Ocakları'na mensup gençler, uzun süren bu eylemlerinin ardından, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Alişan Satılmış'ın, "Kapıları kapatıyoruz, ölümüne başkanı buradan çıkartmayacağız" sözleri üzerine, Genel Merkez girişi gençler tarafından kapatıldı.
Bu arada, parti girişinde güvenlik sağlayan X-Ray cihazı yerinden sökülerek kaldırıldı ve dışarıya çıkarıldı. Gece yarısına kadar kapıda bekleyen ve slogan atan ülkücü gençlerin karşısına MHP'li Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Ömer İzgi çıktı. İzgi, gençleri ikna etmeye çalıştı ancak kapılar açılmadı. Aradan geçen 15 dakika sonrasında saat 00.45'te MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Genel Merkezi'nin çıkış merdivenlerinde görüldü. Bir ara arbedenin yaşandığı merdivenlerde, Bahçeli, korumalarına rağmen zorlukla ilerledi. Korumaların da yardımıyla kapıya kadar gelen MHP Lideri Bahçeli'nin yorgun ve üzgün olduğu gözlendi.
Bu arada, ülkücü gençler yine sloganlar attı ve marşlar söyledi. Ancak Bahçeli, makam otosuna bindi ve parti genel merkezinden ayrıldı.
Öte yandan, bazı MHP'li kadınların da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Kalabalık, kısa bir süre sonra MHP Genel Merkezi önünden sloganlar atarak dağıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:34