Gündem
  • 2.10.2005 00:06

GENELKURMAY BAŞKANI ORG. ÖZKÖK BÜLENT ARINÇ'I ÖVDÜ : HİSLERİMİZE TERCÜMAN OLDU

Gazetecilerin sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in TBMM'nin Yeni Yasama Yılı nedeniyle yaptığı konuşmayı 'çok güzel' sözleriyle değerlendiren Orgeneral Özkök, "Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı, bizim ve milletimizin hislerini tercüman oldu. Kritik bir süreçten geçiyoruz ve fazla konuşmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Sezer ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugünkü Meclis açılışında AB'yi hedef alan sözler söylemişlerdi.


Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda tur atlamasını, "Yüzümüzü güldürdüler. Daha iyiye gidiyor" sözleriyle değerlendiren Orgeneral Özkök, 17 Yaş Altı Dünya Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın elde ettiği başarıdan da övgüyle bahsetti. Orgeneral Özkök, "Gençlere imkan verilirse daha iyi olacak. Yavaş yavaş kurumsallaşma oluşuyor" diye konuştu. Türkiye'de imkansızlıklar nedeniyle, ressamların eline fırça almadan, kompozitörlerinde bir notaya bile dokunmadan öldüğünü belirten Orgeneral Özkök, sporda yaşanan doping olaylarına da atıfta bulunarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ekonomi düzeldikçe, fert başına milli geliri arttıkça bunlar toplumun bütününe imkan verecek şekilde kullanıldıkça fırsatlar doğacaktır. Ve çok daha iyi futbolcular ve sanatkarlar yetişecektir. Ama bütün mesele aslında, varolan şeyi bulup ortaya çıkarabilmekte. Çıkaramazsanız, futbolda böyle, diğer dallarda böyle. Bu olaylar tabi hepimizi çok sarstı ve üzdü. Umarım bundan bir ders alınır ve bir daha yapılmaz."
Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin müzakere sürecinde sözde Ermeni soykırımını tanımasına yönelik kararının hatırlatılması üzerine Orgeneral Özkök, "Şu aşamada bir şey söylemek istemiyorum" dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da, futbolda yaşanan şiddet olaylarına değinerek, "Bir futbolcu 30 bin kişi küfür yerse nasıl oynasın. Kulüpler organize olurlarsa bunun önünü alırlar" diye konuştu.
Resepsiyona katılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcı Abdullah Gül, Orgeneral Özkök ve Orgeneral Büyükanıt ile sohbet ederek, AB sürecinde gelinen son noktaya ilişkin bilgi verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER