Gündem
  • 31.7.2008 00:14

GÜZEL: "TÜRKİYE BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ"

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili, "Türkiye muhakkak bir felaketin eşiğinden döndü. Eğer gerçekten bir kişinin oyu yeterli olmasaydı, ülke yarından itibaren büyük bir ekonomik krize sürüklenecek, ekonomik, siyasi bakımdan istikrarsızlık başlayacak ve Türkiye bir girdabın içine girecekti" dedi.
Güzel, Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kararı İHA'ya değerlendirdi. Kapatma kararı beklediğini ancak tahmininin çıkmamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Hasan Celal Güzel, "Türkiye muhakkak bir felaketin eşiğinden döndü. Eğer gerçekten bir kişinin oyu yeterli olmasaydı, ülke yarından itibaren büyük bir ekonomik krize sürüklenecek, ekonomik, siyasi bakımdan istikrarsızlık başlayacak ve Türkiye bir girdabın içine girecekti. AB maceramız sona erecekti" diye konuştu.
Güzel, kararın Türk demokrasisi ve Türk hukuku açısından bir ümit ışığı olduğunu söyledi. Yüksek Mahkeme'nin 10 üyesinin AK Parti'nin laiklik karşıtı odak olduğu yönünde oy kullanmasını doğru bulmadığını ifade eden Hasan Celal Güzel, "Kapatma ile değil de para cezası ile cezalandırılması kararı verilmiştir. Bu da doğru değil" dedi. Parti kapatmalarının önüne geçmek için bir an önce anayasa ve siyasi partiler yasasında mutlaka değişiklik yapılması gerektiğini kaydeden Güzel, Anayasa Mahkemesi Başkanı
Haşim Kılıç'ın bu konudaki açıklamalarını desteklediğini söyledi.
Kararı AK Parti adına da değerlendiren Hasan Celal Güzel, "AK Parti bunu bir zafer şeklinde değerlendirmemelidir. Ama korkup, inşallah, maşallah deyip de kabuğuna da çekilmemelidir.Muhafazakar demokrat hüviyetine sahip çıkmalıdır. İlk iş olarak yeni anayasa değişikliği yapmalıdır. Tekrar bu durumla karşı karşıya gelmemek içinde parti kapatma işini düzenlemedir. Kapatmayı isteyen taraf üzerinde herhangi bir baskıya gitmemelidir. O zaman tersine gider. AK Parti bu konuda karlı çıktı. Mahalli idarelerde
bunun müspet neticelerini alacaktır. CHP zararlı çıkmıştır. Demokrasiye karşı bir partinin kapatılması için uğraştı ama sonuç alınamadı. Beni en çok sevindiren de yüzde 47'lik oyun yani milyonlarca oyun çöp sepetine gitmesine kurtulmasıdır" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:27

İLGİLİ HABERLER