FLAŞ... FLAŞ.. KARDAK''TA SULAR YİNE ISINIYOR!

••1 dk okuma
FLAŞ... FLAŞ.. KARDAK''TA SULAR YİNE ISINIYOR!

Hızlı Özet

“TÜRKİYE ile Yunanistan''ı zaman zaman krizin eşiğine getiren Kardak Kayalıkları''nın çevresi yeniden hareketlendi. Hafta başındaki gerginlik devam ediyor.”

Geçen Nisan ayında Kilimli (Kalimnos) Adası''ndan gelen Yunanlı balıkçıların Kardak ve çevresinde avlanmak istemesiyle başlayan ve 24 saat süren gerginliğin ardından yine geçen pazartesi günü Kardak''a gelen bir Yunanlı balıkçı sıkıntı yarattı. Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandı.
Yunan sahil güvenlik botları Kilimli ve Farmoki Adası''ndan gelerek Kardak bölgesinde 24 saat beklemeye başlarken, bu sabah 08.15 sıralarında Bodrum Limanı''ndan hareket ederek bölgeye gelen 302 No''lu Türk Sahil Güvenlik Botu ile Yunan botları arasında denizde hareketli anlar yaşandı.
Zaman zaman Kardak bölgesinden ayrılarak Ege Denizi''nde birbirlerini yakından takibe alan Türk ve Yunan sahil güvenlik botlarının tekrar geri dönmek için manevra yaparak Kardak''a doğru burun buruna yarışırcasına yol almaları Gümüşlük ve Turgutreis sahillerinde tatil yapan yerli ve yabancı turistler tarafından da ilgiyle izlendi.
Yaklaşık 3 saat süren gerginliğin ardından her iki sahil güvenlik botu da aynı anda kendi sularına çekilerek Kardak kayalıklarını uzaktan kontrol etmeyi tercih etti.

Bu haber 1563 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul Valisi Gül, sel felaketi tablosunu açıkladı: Kayıp 5 kişi aranıyor
Gündem

İstanbul Valisi Gül, sel felaketi tablosunu açıkladı: Kayıp 5 kişi aranıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, Ayazağa’da sel sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin son tabloyu açıkladı. Kayıp 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Vali Gül, 17 kilometrelik bir dere hattının ve Haliç'in tarandığını belirtti. Gül, Pendik'te aranan 2 kişinin Gebze'de kaybolduğunu söyledi.

Habervitrini10698 Görüntüleme
Meta ve Tiktok'a ceza! Bakanlık sahte ilanlara karşı harekete geçti
Gündem

Meta ve Tiktok'a ceza! Bakanlık sahte ilanlara karşı harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada mevzuata aykırı taşınmaz ve taşıt ilanı veren 152 işletmeye 15,2 milyon lira ceza kesildiğini bildirdi. Öte yandan yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilen Meta'ya 20 milyon lira, TikTok'a 4 milyon lira idari para cezası uygulandı.

Habervitrini13135 Görüntüleme
Ankara-Kayseri arası 5 saatlik yol 1 saat 45 dakikaya düşecek
Gündem

Ankara-Kayseri arası 5 saatlik yol 1 saat 45 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde fiziki ilerlemenin yüzde 50’yi aştığını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “142 kilometrelik hattımızı saatte 250 kilometre hıza uygun, çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa ediyoruz. Ankara-Kayseri...

Habervitrini12765 Görüntüleme
43 ilde sağanak yağış alarmı!
Gündem

43 ilde sağanak yağış alarmı!

İstanbul sonbaharın ilk iki ayında aldığı yağıştan fazlasını iki günde alarak rekor yağışı yaşarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak yağış etkisinin süreceğini belirtti.

Habervitrini14406 Görüntüleme