Fuat Çapa: 'Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı'

2 dk okuma
Fuat Çapa: 'Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı'

Hızlı Özet

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa, Galatasaray'a karşı aldıkları mağlubiyet için üzgün olduklarını ifade ederek, "Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı" dedi.






MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa, Galatasaray'a karşı aldıkları mağlubiyet için üzgün olduklarını ifade ederek, "Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı" dedi.



Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda karşılaştığı Galatasaray'a 1-0 yenildi. Mücadelenin ardından basın toplantısında konuşan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Fuat Çapa, maç öncesinde çok şeyin söylendiğini ama maçta bunun böyle olmadığını söyleyerek, "İlk 20 dakika net pozisyonlarımız vardı, değerlendiremedik. Maalesef yaptığımız pozisyon hatasından dolayı Galatasaray uzatmalarda 1-0 öne geçti. İkinci yarı daha istekli, daha net pozisyonlara giren bir Ankaragücü vardı. Bolingi'nin 56. dakikada girdiği bir pozisyon var. Belki de dönüm noktası oldu.



Gole çevirmiş olsaydık güvenimiz artacaktı. Buna rağmen geçiş oyunlarında zaman olumlu geçişler yaptık. Atakan'a yapılan bir faul pozisyona var. Rize'de bize verilen penaltı VAR'dan verildi. Bu pozisyon VAR'a gidilmeden geçiştirildi. Kartlarda bize daha cesurca çekildiğini görüyorum. Hakeme baskı yaparak bu işlerin çözüleceğini inanmıyorum. Bu iş bir yere kadar devam edecek. Ondan sonra yine sıkıntılar başlayacak. Sonuç olarak üzgünüz. Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı. Bugüne kadar 5 karşılaşma oynadık, aldığımız puan 1. Bu hiçbirimizi tatmin etmiyor. Bugün oynayan arkadaşlardan memnumum. Atakan ilk defa 90 dakika oynadı. Erdi aynı şekilde. Bu arkadaşlar geçen yıl TFF 1. Lig'de oynuyordu" diye konuştu.



Korona virüse yakalan oyuncuları için 'Kendilerine dikkat etmiyor, geziyor. Bundan dolayı pozitif' eleştirilerine katılmadığını ifade eden Çapa, "Kulübümüz çok titiz. Minimum haftada 1 test yapılıyor. Bize Rize karşılaşmasına gidene kadar pozitif vakamız yoktu. Rize maçından sonra vakalar ortaya çıkmaya başladı. 1 gün sonra değil, 2-3 gün sonra çıkmaya başladı. Giderken semptomları olan yoktu. Nerede, ne alığımızı bilmiyoruz. Futbolcularımız bu vakayı Ankara'ya getirmedi. Biz onu deplasmana giderken veya deplasman dönüşü veya Rize'den orda bir şekilde oluştu" diye konuştu.



"Erteletmezdim"



Fuat Çapa ayrıca "TFF'de bir yetkili isim olsaydınız bu maçı erteletir miydiniz?" sorusuna, "Erteletmezdim. federasyonun belirlemiş olduğu bir kural var. Yeterince vaka sayımız olmadığı için oynamak zorundaydı. Oynamak istedik. Bu da çok önemli. Bizim en büyük eksikliğimizden biri maç oynamak. Üst üste oynamış olduğumuz 3 maç yok. Yeni kurulan bir takım için kolay bir süreç değil" diye cevap verdi.




Bu haber 392 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Galatasaray'ın Avusturya Kampı Kadrosu Belirlendi: Davinson Sanchez Sürprizi
Spor

Galatasaray'ın Avusturya Kampı Kadrosu Belirlendi: Davinson Sanchez Sürprizi

Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde Avusturya'da kamp yapacak olan Galatasaray'ın 23-29 Temmuz tarihlerindeki çalışmaları için kadrosu ilan edildi. Sarı-kırmızılı ekip tarafından duyurulan listede, Kolombiyalı savunma oyuncusu Davinson Sanchez'in bulunmaması dikkat çekti.

Habervitrini10931 Görüntüleme
Fenerbahçe'de Mahmut Uslu istifa etti
Spor

Fenerbahçe'de Mahmut Uslu istifa etti

Fenerbahçe Spor Kulübü, aralarında Mahmut Uslu'nun da yer aldığı yedi yöneticinin Fenerbahçe Futbol AŞ Yönetim Kurulu'ndaki görevlerinden kendi arzularıyla ayrıldığını açıkladı. Yapılan resmi bildirimle, istifaların kabul edildiği ve yeni üyelerin seçimi için olağanüstü genel kurula gidileceği belirtildi.

Habervitrini11100 Görüntüleme
Rafael Leao için Fenerbahçe'den Tarihi Teklif: Bonservis ve Maaş Detayları Ortaya Çıktı
Spor

Rafael Leao için Fenerbahçe'den Tarihi Teklif: Bonservis ve Maaş Detayları Ortaya Çıktı

Milan'dan ayrılması gündemde olan Rafael Leao için Fenerbahçe'nin devreye girdiği iddia edildi. İtalyan basınına göre sarı-lacivertliler, Portekizli yıldıza rekor bir bonservis bedeli ve yüksek bir maaş içeren 4 senelik bir kontrat sundu.

Habervitrini15100 Görüntüleme
Fiorentina'nın Yeni Transferi Oulai İtalya'yı Salladı: İlk Maç Performansı Gündem Oldu
Spor

Fiorentina'nın Yeni Transferi Oulai İtalya'yı Salladı: İlk Maç Performansı Gündem Oldu

Trabzonspor'dan Fiorentina'ya transfer olan Christ Oulai, yeni takımıyla çıktığı ilk hazırlık karşılaşmasında sergilediği oyunla dikkatleri üzerine çekti. Fildişi Sahilli oyuncunun Gubbio karşısındaki performansı, İtalya'da sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri haline geldi.

Habervitrini9339 Görüntüleme