İçişleri Bakanlığı Sözde Sahil Kalkanı Tugayı Liderlerini Yakaladı

••2 dk okuma
İçişleri Bakanlığı Sözde Sahil Kalkanı Tugayı Liderlerini Yakaladı

Hızlı Özet

“Lazkiye ilinin kuzey kırsalında İç Güvenlik Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ile iş birliği içinde, “Teğmen Abbas” adıyla bilinen ve sözde “Sahil Kalkanı Tugayı”na bağlı olan suç hücresinde yer alan bazı liderleri yakaladı.”

 Suriye İçişleri Bakanlığı, Lazkiye kırsalında yürütülen güvenlik operasyonlarında “Sahil Kalkanı Tugayı”na bağlı bir terör hücresinin üst düzey isimlerinin yakalandığını duyurdu.

Lazkiye ilinin kuzey kırsalında İç Güvenlik Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ile iş birliği içinde, “Teğmen Abbas” adıyla bilinen ve sözde “Sahil Kalkanı Tugayı”na bağlı olan suç hücresinde yer alan bazı liderleri yakaladı.

İçişleri Bakanlığı, pazartesi günü Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Bir dizi hassas güvenlik operasyonunun ardından, Lazkiye’nin kuzey kırsalındaki İç Güvenlik Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesi ile birlikte, sözde Sahil Kalkanı Tugayı’na bağlı ‘Teğmen Abbas’ olarak bilinen terör hücresinin liderlerini yakalamayı başarmıştır.

Yakalananlar arasında Cafer Ali Aliya (Teğmen Abbas olarak biliniyor), ayrıca Reşid Gıyaz Aliya ve Ali Abdulsattar Halilo bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, ilk soruşturmaların hücrenin Lazkiye’de iç güvenlik güçleri ve ordu noktalarına yönelik saldırılara karıştığını ortaya koyduğu belirtildi.

Ayrıca firari suçlu Mikdad Fetih’in bu hücreyi mali ve lojistik olarak finanse ettiğinin tespit edildiği, hücre üyelerinin yayımlanan görüntülerde İçişleri ve Savunma bakanlıklarına bağlı noktalara yönelik terör saldırıları tehdidinde bulunduğu kaydedildi.

Bakanlık, yakalanan şahısların gerekli yasal işlemlerin tamamlanması için ilgili mercilere sevk edildiğini, güvenlik birimlerinin ise grubun geri kalan üyelerini tamamen etkisiz hale getirene kadar operasyonlarını sürdüreceğini ve bölgenin güvenlik ile istikrarını sağlamayı hedeflediğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı, dün de Lazkiye ilindeki İç Güvenlik Komutanlığı’nın, 28 Aralık’ta kentte yaşanan protestolar sırasında şiddet ve kışkırtma faaliyetlerine karıştığı belirtilen Haydar Ali Osman’ı Kardaha bölgesinde yakaladığını açıklamıştı.

Lazkiye İl İç Güvenlik Komutanı Tuğgeneral Abdülaziz El-Ahmed ise daha önce yaptığı açıklamada, Lazkiye kentindeki Ezheri Kavşağı ve Ceble kentindeki Ulusal Hastane Kavşağı’nda düzenlenen protestolar sırasında, sözde “Sahil Kalkanı Gurubu” ve “Cevad Gurubu” adlı terör örgütlerine mensup silahlı ve maskeli unsurların tespit edildiğini, bu grupların M1 otoyolunda saha infazları ve el yapımı patlayıcı saldırılarından sorumlu olduğunu söylemişti.

Bu haber 795 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kürsad Zorlu: Aliyev ay sonu Ankara’ya geliyor
Gündem

Kürsad Zorlu: Aliyev ay sonu Ankara’ya geliyor

Kocaeli’de düzenlenen Türk Dünyası Gençlik Buluşması’nda AK Parti Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, son günlerde sosyal medyada Türkiye ile Azerbaycan arasındaki gerilim iddialarına cevap verdi.

Habervitrini11666 Görüntüleme
Seyahat süresi 54 dakikaya indi! Kapıkule trenine ilgi büyük
Gündem

Seyahat süresi 54 dakikaya indi! Kapıkule trenine ilgi büyük

Halkalı’dan Edirne’ye ulaşacak olan Hızlı Tren’in Çerkezköy-Kapıkule hattında seyahat süresi 54 dakikaya düştü. Günde 6 seferin yapılacağı hat, Bakü-Tiflis-Kars ile başlayıp Marmaray ile Asya ve Avrupa’yı bağlayan hattın en önemli halkası olarak değerlendiriliyor...

Habervitrini10462 Görüntüleme
AK Parti'den Eyüpsultan’daki seçime itiraz!
Gündem

AK Parti'den Eyüpsultan’daki seçime itiraz!

Eyüpsultan Belediyesi’nde başkan vekilliği koltuğuna CHP’nin adayı Cafer Parlak’ın seçilmesinin ardından AK Parti itiraz hazırlığına başladı. Adaylarının kazandığını söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Özdemir, "G’yi 6’ya, Z’yi 2’ye benzetmek gibi tiyatro oyunlarıyla net oylarımızı geçersiz saydılar. Sandıktaki irade masa başında boğulamaz, Adana’da olduğu gibi hakkımızı mahkemede alacağız" dedi.

Habervitrini12993 Görüntüleme
Yalova'daki deprem İstanbul'da da hissedildi: AFAD'dan açıklama
Gündem

Yalova'daki deprem İstanbul'da da hissedildi: AFAD'dan açıklama

AFAD verilerine göre, Marmara Denizi’nde Yalova açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 22.08’de kaydedilen sarsıntı, İstanbul'da birçok noktada da hissedildi.

Habervitrini14142 Görüntüleme