Kaçak elektrikle aylık bin çeyrek altınlık kripto para ürettiler

••1 dk okuma
Kaçak elektrikle aylık bin çeyrek altınlık kripto para ürettiler

Hızlı Özet

“Edinilen bilgiye göre, Hilvan ile Siverek ilçeleri arasında yer alan Aşağıkucak Mahallesi kırsalında, briketlerle örülmüş ahır görünümlü tesiste kripto para madenciliği yapıldığı ortaya çıktı.”

Pes dedirten düzenek: Kaçak elektrikle her ay bin çeyrek altın kazanmışlar!

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yapılan denetim sırasında kaçak elektrik ile kripto üretimi yapılan gizli tesis ortaya çıktı. Ahır görünümlü tesisin elektrik maliyetinin aylık yaklaşık 1000 çeyrek altına eş değer olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Hilvan ile Siverek ilçeleri arasında yer alan Aşağıkucak Mahallesi kırsalında, briketlerle örülmüş ahır görünümlü tesiste kripto para madenciliği yapıldığı ortaya çıktı.

Yapay zekâ destekli dronlarla yapılan denetimde ahır şeklinde tasarlanmış bir yapının içerisinde, 1.600 kWh gücünde kaçak trafo olduğu anlaşıldı. 

Ahır görünümlü tesiste, kripto para üretimi için gerekli olan elektriğin kaçak trafo üzerinden sağlandığı tespit edildi. 

Kaçak trafo ile 1500 hanelin ihtiyacını karşılayacak elektrik üretildi.

BİN 500 HANENİN GÜNLÜK ELEKTRİK TÜKETİMİNE DENK 

Kurulan kaçak elektrik düzeniyle tesisin günlük 40 bin kilovatsaat elektrik tükettiği, bu rakamın da yaklaşık bin 500 hanenin günlük tüketimine denk geldiği belirlendi.

HER AY KULLANILAN KAÇAK ELEKTRİK BİN ÇEYREK ALTINA EŞ

Uzmanlar, ahır şeklinde gizlenmiş kripto para üretim tesisinde kullanılan elektriğin maddi değerinin ise tam kapasite kullanıldığında aylık yaklaşık 1000 çeyrek altına denk geldiğini belirtti.

Ahır görünümlü yerin kripto para tesisi olduğu ortaya çıktı.

SAVCILIK EL KOYDU 

Kaçak trafonun tespit edilmesinin ardından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Başvuru sonrasında Savcılık, trafoya el koyma kararı aldığını duyurdu.

Tesiste kripto para üretiminde kullanılan bilgisayar sistemleri ve bağlantılı cihazlara ilişkin incelemelerin ise güvenlik güçleri tarafından devam ettiği kaydedildi. 


Savcılık tarafından ele geçirildi.


İHA

Bu haber 707 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kahire'nin Libya anlaşmasını reddetmesinin ardından Türkiye, Mısır'a denizcilik anlaşması teklif etti.
Gündem

Kahire'nin Libya anlaşmasını reddetmesinin ardından Türkiye, Mısır'a denizcilik anlaşması teklif etti.

Güler Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Mısır'a teklifinin açık olduğunu belirterek, iki ülke arasında Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları konusunda bir anlaşmaya varılmasının Kahire'ye Atina ile olası bir anlaşmaya göre yaklaşık 15.000 kilometrekare daha büyük bir deniz alanı sağlayabileceğini açıkladı.

Habervitrini10903 Görüntüleme
60 yaş üstüne yeşil pasaport talebi: İşte TBMM'ye gelen dilekçeler
Gündem

60 yaş üstüne yeşil pasaport talebi: İşte TBMM'ye gelen dilekçeler

Vatandaşlar tarafından Meclis'e gönderilen birbirinden ilginç dilekçeler dikkat çekti. '60 yaş üstüne yeşil pasaport verilmesine' dair talep başta olmak üzere dilekçelerde birçok düzenleme isteği yer aldı. TBMM'ye günlük ortalama 48 dilekçenin geldiği ve en çok talep gelen illerin İstanbul, Ankara ve İzmir olduğu belirtildi.

Habervitrini14071 Görüntüleme
E-Adisyon Programı Nedir?
Gündem

E-Adisyon Programı Nedir?

E-adisyon programı, yeme-içme işletmelerinde sipariş alma, adisyon oluşturma ve hesap kapatma adımlarını dijital ortamda yöneten yazılımdır. Program; masa planını, sipariş kalemlerini, ek siparişleri ve ödeme bilgilerini tek bir arayüzde toplar. Garsonlar siparişi alırken, kasiyerler hesabı kapatırken ve yöneticiler satış verilerini izlerken aynı sistemden yararlanır.

Habervitrini9834 Görüntüleme
T.C. Kimlik Kartlarında 10 Yıl Doluyor: İşte yenileme ücreti ve başvuru şartları
Gündem

T.C. Kimlik Kartlarında 10 Yıl Doluyor: İşte yenileme ücreti ve başvuru şartları

2017 yılında hayatımıza giren çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için ilk 10 yıllık geçerlilik süreci tamamlanıyor. 2 Ocak 2027 itibarıyla süresi dolmaya başlayacak olan kimlik kartlarının yenilenmesi zorunlu hale geliyor.

Habervitrini13585 Görüntüleme