Papa'dan Trump ve Netanyahu'ya sert mesaj: Elleriniz kan dolu

••2 dk okuma
Papa'dan Trump ve Netanyahu'ya sert mesaj: Elleriniz kan dolu

Hızlı Özet

“Katolik dünyasının ruhani lideri Papa XIV. Leo, Paskalya öncesi Kutsal Haftanın başlangıcında Vatikan'da düzenlenen Palm Sunday ayininde yaptığı konuşmada, savaşlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.”

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa XIV. Leo, Palm Sunday ayininde savaş başlatan liderlere sert mesajlar verdi. Savaşın hiçbir şekilde dini gerekçelerle meşrulaştırılamayacağını belirten Papa, "Tanrı, savaş isteyenlerin dualarını dinlemez. Elleriniz kan dolu" ifadelerini kullandı. Orta Doğu'daki çatışmalara ve İran ile bağlantılı gelişmelere de değinen Papa, bölgede acil ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa XIV. Leo, Paskalya öncesi Kutsal Haftanın başlangıcında Vatikan'da düzenlenen Palm Sunday ayininde yaptığı konuşmada, savaşlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Papa, savaş başlatan liderlerin dualarının Tanrı tarafından kabul edilmeyeceğini belirterek sert ifadeler kullandı.

"ELLERİNİZ KAN DOLU"

Konuşmasında İncil'den alıntılar yapan Papa, savaşın hiçbir şekilde dini gerekçelerle meşrulaştırılamayacağını vurguladı. Papa, savaş açan liderlere yönelik mesajında, "Tanrı, savaş isteyenlerin dualarını dinlemez. Elleriniz kan dolu" ifadelerini kullandı. Bu sözler, ayine katılanlar ve uluslararası kamuoyu tarafından geniş yankı buldu.

İRAN SAVAŞI İÇİN "KORKUNÇ" DEDİ

Papa Leo, konuşmasında Orta Doğu'da devam eden çatışmalara da değindi. İran ile bağlantılı gelişmeleri "korkunç" olarak nitelendiren Papa, bölgede yaşanan şiddetin insani boyutuna dikkat çekti. Sivillerin yaşadığı kayıpların kabul edilemez olduğunu belirtti.

"İSA ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN KULLANILAMAZ"

Kutsal Haftanın anlamına vurgu yapan Papa, Hz. İsa'nın "Barışın Kralı" olduğunu hatırlatarak, onun öğretilerinin savaş ve şiddet için bir gerekçe olarak gösterilemeyeceğini ifade etti. "İsa, hiçbir zaman şiddeti meşrulaştırmak için kullanılamaz" diyen Papa, dinin barışın aracı olması gerektiğini söyledi.

ATEŞKES ÇAĞRISI YAPTI

Konuşmasının devamında taraflara dolaylı mesaj veren Papa, bölgede acil ateşkes sağlanması gerektiğini vurguladı. Çatışmaların sona erdirilmesi ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması çağrısında bulundu.

Bu haber 606 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul için peş peşe uyarı, yeni yağışlı sistem geliyor
Gündem

İstanbul için peş peşe uyarı, yeni yağışlı sistem geliyor

Meteoroloji ve Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit’ten uyarılar peş peşe sıralandı. Yeni hava durumu raporuna göre 2 il için turuncu, 3 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. yeni sağanak sistemi için uyaran Macit, hafta boyunca geçişlerin olacağını, Salı günü İstanbul dahil 7 ilde şiddetli yağış beklendiğini söyledi.

Habervitrini12783 Görüntüleme
Dünya beşik gibi! 7 günde 177'den fazla deprem oldu!
Gündem

Dünya beşik gibi! 7 günde 177'den fazla deprem oldu!

Sarsıntıların büyük bölümü Doğu Yarımküre'de meydana gelirken, Pasifik Okyanusu'ndaki Vanuatu açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Habervitrini11652 Görüntüleme
ABD basını Netanyahu'nun yardım arayışını yazdı! Trump'a konuşma bile hazırlamış
Gündem

ABD basını Netanyahu'nun yardım arayışını yazdı! Trump'a konuşma bile hazırlamış

İsrail'de 27 Ekim seçimleri öncesinde Netanyahu'nun Trump'tan yardım istediği öne sürüldü. ABD basını, Netanyahu'nun üç günde Trump'la iki kez görüştüğünü ve destek açıklamaları için ifadeler bile önerdiğini yazdı.

Habervitrini11572 Görüntüleme
Kahire'nin Libya anlaşmasını reddetmesinin ardından Türkiye, Mısır'a denizcilik anlaşması teklif etti.
Gündem

Kahire'nin Libya anlaşmasını reddetmesinin ardından Türkiye, Mısır'a denizcilik anlaşması teklif etti.

Güler Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Mısır'a teklifinin açık olduğunu belirterek, iki ülke arasında Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanları konusunda bir anlaşmaya varılmasının Kahire'ye Atina ile olası bir anlaşmaya göre yaklaşık 15.000 kilometrekare daha büyük bir deniz alanı sağlayabileceğini açıkladı.

Habervitrini11020 Görüntüleme