KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - Erken seçim öncesinde ittifak arayışına giren HADEP ve SP yöneticileri, Ankara'da Turan Güneş Bulvarı üzerinde bulunan Angora Pastanesi'nde, SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, HADEP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk, Parti Meclisi Üyesi Sırrı Sakık ve CHP Muş İl Başkanı Şerif Ertuğrul bir araya geldi.
HADEP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Türk, SP'li Bekaroğlu ile tesadüfen karşılaştıklarını söyledi. Türk, 'İttifaklar gündeme geldi mi?' yönündeki bir soruya, "Konuşuluyor zaten doğal olarak. Zaman zaman gündeme geliyor tabi bazı şeyler" karşılığını verdi. Türk, 'Siyasetin yoğun olduğu bir dönemde pastanede tesadüfen buluşmanız biraz garip değil mi?' şeklindeki bir soru üzerine de, "Biz oturuyorduk. O da geldi" diye konuştu.
SP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu ise, görüşmenin normal olduğunu belirterek, "Ahmet Türk de, Sırrı Sakık da arkadaşlarım. Biz zaman zaman bir araya gelir. Kahve içeriz" dedi. Bekaroğlu, ittifak konusunun daha önce gündeme geldiğini ancak vazgeçildiğini ifade ederek, pastanede gerçekleşen görüşmede ittifakların gündeme gelmediğini kaydetti. Bekaroğlu, "HADEP'ten bazı isimler bizim listemizde yer almak isteyebilir. Orada da çok değerli arkadaşlarımız var. Nasıl MHP'nin Meclis'e girmesi normal ise, HADEP'in Meclis'e girmesi de normal karşılanmalı" değerlendirmesini yaptı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:59