Gündem
  • 20.7.2012 19:01

Hedefte Türk tırları var

    Suriye'de şehir merkezlerinin yanısıra sınır kapılarında başlayan ' hakimiyet' savaşında olan Türk tırlarına oluyor.

HATAY (AA) - Suriye'nin Babel-Hava Sınır Kapısı yakınlarında bazı Türk tırlarının yakıldığı öğrenildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan bir süre önce Suriye'ye yük götürmek için Babel-Hava Sınır Kapısı'na giden bazı Türk tırları çatışmanın ortasında kaldı.
     Bu sırada tırlardan bazılarının yakıldığı bazılarının kaçırıldığı öne sürüldü. Öte yandan kendi imkanlarıyla Türkiye'ye dönen şoförler ise gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.
     Yetkililer yakılan tırların sayısının tam olarak belirlenemediğini, zarar gören araçların önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirilmesi için çalışmalar yapıldığı söyledi.
     Bu arada, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda sessizlik hakim olurken, Suriye tarafında yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı Türkiye'den Suriye'ye giriş yapılmıyor. Sınıra gelen araçlar can güvenliği nedeniyle geri dönmek zorunda kalıyor.
    
     Muhabir: Cem Genco / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER