İLNUR ÇEVİK VE YAŞAR YAZICIOĞLU TEŞKİLAT YOKLAMASINDA LİSTEYE GİREMEDİ
KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA/AK Parti listelerinden milletvekili adayı olmak için başvuruda bulunan Başbakanlık eski Müsteşarı ve Başbakanlık Takip Kurulu eski Başkanı Yaşar Yazıcıoğlu, teşkilat yoklamasından çıkamadı.
Ankara 1. bölgeden milletvekili adayı olmak için başvuran Yazıcıoğlu, ilk 14 isim arasına giremedi. Yazıcoğlu, sadece 17 oy alabildi. İkinci bölgeden aday olan gazeteci İlnur Çevik de ilk 14 isim arasına giremedi.Diyanet İşleri eski Başkanı Sait Yazıcıoğlu ve TBMM eski Genel Sekreteri Vahit Erdem ise teşkilat yoklamasına katılmadı.
AK Parti’nin önceki gün yapılan teşkilat yoklamasında, her iki bölge için 200 aday oylamaya katıldı. Birinci bölgede, AK Parti Polatlı İlçe Başkanı İlhami Teke 302 oy alarak birinci oldu. Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Faruk Koca ikinci, PTT eski Genel Müdür Yardımcısı Murat Atak üçüncü, emekli Yüzbaşı Adnan Gül dördüncü sıraya yerleşti. ‘Kürt Ahmet’ lakabıyla bilinen aşiret reisi Ahmet Turgut’un oğlu Özdemir Turgut da 161 oy alarak sıralamaya girdi. İkinci bölgede en yüksek oyu ise kapatılan RP’nin eski il başkanı Mehmet Tellioğlu aldı. KİA Otomotiv’in Ankara bayii Kenan Başayar ikinci, Nevzat Yurt üçüncü oldu.
AK Parti yetkilileri, teşkilat yoklamalarının listelerin belirlenmesinde etkili olacağını, ancak adaylar için önümüzdeki günlerde yapılacak anketlerin de dikkate alınacağını belirtiyor. Teşkilat yoklamasını geçemeyen adaylar anketlerde ön plana çıkarsa listeye alınabilecekler. Genel Başkan Erdoğan da sıralamada inisiyatif kullanabilecek.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:57