Gündem
  • 7.1.2024 23:28

Irak Direnişi gelişmiş al-Arqab'seyir füzesiyle İsrail'in Hayfa'yı vurdu

Irak'taki İslami Direniş'in ABD varlığına ve İsrail mevzilerine yönelik operasyonları devam ediyor.

Irak'taki İslami Direniş, geçtiğimiz günlerde İsrail işgali altındaki Hayfa'da hayati bir hedefi hedef aldığını duyurdu .

Irak Direnişi tarafından yayınlanan resmi açıklamaya göre operasyon, şimdi ortaya çıkan "al-Arqab" geliştirilmiş uzun menzilli seyir füzesi kullanılarak gerçekleştirildi.

سنتكوم: اكتشاف صاروخ كروز من صنع النظام الإيراني في العراق - منظمة مجاهدي  خلق الإيرانية

Irak Direnişi açıklamasında ayrıca, hedeflemenin "Gazze'deki halkımıza destek amacıyla ve gaspçı varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere karşı gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak" geldiğini doğruladı.

Direniş ayrıca "düşman kalelerini hedef almaya devam edeceğini" vurguladı ve daha fazlasının henüz geleceği sözünü verdi. 

ABD karşıtı operasyonlar yoğunlaşıyor

Pazar günü erken saatlerde Irak'taki İslami Direniş, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke kırsalında yer alan Qasrok'taki ABD işgal kuvvetleri üssünün ikinci kez hedef alındığını duyurdu. Operasyon drone kullanılarak gerçekleştirildi.

Direniş ayrıca ayrı bir açıklama yaparak savaşçılarının işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki İsrail işgal üssünü de insansız hava araçlarıyla hedef aldığını duyurdu.

Ayrıca Irak Direnişi, insansız hava araçları kullanarak batı Irak'ta işgal altındaki "Ayn el-Esad" ABD işgal üssünü hedef aldı.

Bağdat'taki Al Mayadeen ofisi müdürü, ABD'nin Irak egemenliğini defalarca ihlal etmesi ve Irak topraklarında Irak vatandaşlarını hedef alan askeri saldırılar sonrasında Irak'taki İslami Direniş'in operasyonlarını yoğunlaştırdığını söyledi. 

Güncellenme Tarihi : 7.1.2024 23:36

İLGİLİ HABERLER