
İran füzesi patladı Hayfa'da halk canının kurtarmak için alışveriş merkezine sığındı
İsrail'in Hayfa kentindeki sakinler, yeni bir saldırı sırasında alışveriş merkezine sığındı

CNN ekibinin yerinde yaptığı açıklamaya göre, İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kentinde yaşayanlar, Cuma günü İran'ın düzenlediği yeni bir füze saldırısının ardından bir alışveriş merkezinin altındaki yer altı otoparkına sığındılar.
Şehirden konuşan CNN'den Nic Robertson, sirenler çalmaya başladığında sokaklardan bir alışveriş merkezine kadar insanları takip ettiğini anlattı. "Sirenler çalmaya başladı, bu yüzden etrafımıza baktık, sokaktan ayrılan insanları takip ettik... çünkü buradaki insanlar yeraltı sığınaklarının nerede olduğunu biliyor."
Ekibin alışveriş merkezine kadar insanları takip ettiğini ve daha sonra otoparka ulaşmak için birkaç kat aşağı indiğini söyledi.
Vatandaşların otoparkta saklandığı, birçoğunun da telefonlarından durumla ilgili gelişmeleri takip ettiği görüldü.
İsrail ordusuna göre İran , Cuma günü İsrail'in kuzey, orta ve güney bölgelerine yeni füze saldırıları düzenledi.
Acil servisler, İran füze saldırısının İsrail'deki birçok yeri etkilediğini söyledi

tfaiye ve kurtarma ekipleri, Cuma günü İran füzelerinin İsrail'in çeşitli bölgelerine isabet ettiğini ve bunun üzerine bomba imha ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.
Acil durum servisleri, etkilenenler arasında kuzeydeki liman kenti Hayfa ile en kuzeydeki Dan bölgesinin de bulunduğunu belirtti.
Cuma günü sosyal medya görüntüleri, Hayfa'daki binaların üzerinde yükselen büyük bir duman bulutunu gösterdi. Patlamaların gürleyen sesi duyulabiliyor.