Gündem
  • 8.6.2024 10:39

İsrailli general: 'İsrail, Hizbullah'a veya Hamas'a karşı kazanamaz'

İsrailli general: 'İsrail, Hizbullah'a veya Hamas'a karşı kazanamaz'

İsrailli Tümgeneral Yitzhak Brik, giderek büyüyen zayıflığı nedeniyle İsrail işgalinin Hizbullah ve Hamas karşısında başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.

İsrailli Yedek Tümgeneral ve askeri analist Yitzhak Brik Cuma günü Jerusalem Post'ta yazdığı köşe yazısında İsrail işgal güçlerinin Hamas'la olan savaşında başarısızlıkla karşılaşacağını ve Hizbullah'a karşı savaşta kesinlikle aynı kaderi paylaşacaklarını söyledi .

Brik, IOF'un her iki Direniş fraksiyonunu da yenemeyeceğini vurguladı, bunun nedeni zafer istememeleri değil, sadece galip çıkamamalarıydı ve "güç fazlası olmayan" "küçük ve zayıf" orduya atıfta bulundu.

Hem IOF'un hem de İsrail işgalinin kendi içinde iç çöküşe doğru ilerlediğini belirten general "Savaş devam ettiği her gün durumumuz daha da kötüleşiyor " dedi.

Böyle zamanlarda İsrail varlığının yönetiminden kendilerinin sorumlu olduğunu gören Brik'in bu konuda savaş kabinesinden başka suçlayacak kimsesi yoktu ve üyelerinin "tek bir günlük hedefi" olduğunu ve bunun da devam etmek olduğunu söyleyerek kurumu kınadı. Siyasi konumlarını koruduğu sürece bedeli ne olursa olsun savaşın Durdurulmaları gerekiyor. İsrail halkını koyun gibi katliama sürüklüyorlar." diyerek, İsrail işgalinin kendisini değil, onun içindeki kendi saflarını umursadıklarını yineledi.

İsrailli Tuğgeneral, Refah işgalinde olup bitenleri gerçekleşmeden önce öngördüğünün altını çizerek, "İsrail"in, Mısır'la bağları da dahil olmak üzere, İsraillilerin hiç bilmediği bir şekilde "dünya ulusları üzerindeki kontrolünü kaybettiğini" vurguladı. . 

İsrail işgalinin "yıkımı durdurması ve bizi yoldan çıkaran bu savaş kışkırtıcılarından derhal uzaklaşması gerekiyor."

Netanyahu'nun, gerekçelere ikna olduğuna inandırılarak kendisini aldattığını, ancak toplantı biter bitmez Netanyahu'nun kendi çıkarlarını "İsrail'inkilerin" önüne koyduğunu açıkladı.

Brik, İsrail kamu radyosuna, İsrail ordusunun "illüzyonlar yaydığını, İsraillilerin gözüne toz attığını ve gerçeği söylemediğini" söyledi.

Çatışmaların durdurulması gerektiğini yineleyen Brik, "İsrail'in Hamas'ı yenemeyecek küçük bir orduya sahip olduğunu" ve bu ordunun topyekün bir savaş başlatması halinde kesinlikle sorunla karşı karşıya kalacağını kabul etti.

Güncellenme Tarihi : 8.6.2024 11:12

İLGİLİ HABERLER