Gündem
  • 1.3.2006 11:15

İŞTE SAUNA ÇETESİNİ DAĞITAN KADIN

Küre Operasyonu'nda hedefteki isimlerden Alev
Sauna'nın sahibi Alev Banu Şahin, şikayetleri sonucu gerçekleşen operasyonun altından böyle bir çetenin çıkacağını tahmin etmediğini söyledi. Kamuoyunda şok etkisi yapan Ankara'daki Küre Operasyonu'nda şikayetçi durumunda olan kişinin kendisi olduğunu doğrulayan Alev Banu Şahin, gelişmeleri şöyle anlattı:

"Yaklaşık 8 ay önce Emre Köroğlu isimli şahıs, halen aktif polis olduğunu iddia eden Tamer isimli komiser aracılığıyla bizimle irtibata geçtiler. Kendilerinin devlet için çalıştıklarını söylediler. Devletin kendilerini bazı memur ve bürokratlarını takip için görevlendirdiğini bu gerekçeyle de saunamıza kamera yerleştirerek kayıt yaptırmak istediklerini söylediler. Zeliha isimli Geyşa Sauna'nın da kendilerine geçtiğini söyleyen bu kişiler, burada da aynı işi yaptıklarını ve kayıtları kullanacaklarını söylediler. Biz bunun mümkün olamayacağını, dükkana gelen müşterilerin kamerayla takip edilmesinin kanun dışı ve gayri ahlaki olduğunu anlatmamıza rağmen bu kişiler silah göstererek, dükkana adam göndererek baskı yapmaya başladılar. Kendilerinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nce görevlendirildiğini ifade eden Emre, Osman ve Tamer isimli şahıslar bu birimin başında da Ertuğrul Çakır'm bulunduğunu söylediler. Baktık ikna edemeyeceğiz, huzursuzluk çıkarıyorlar mecburen gidip polise durumu bildirdik. Polis yaklaşık 6 ay telefonlarımızı dinledi ve bu kişilerin tehditlerini öğrendi. Ancak aradan l ay geçmeden grup içindekiler bizden uzaklaştılar ve irtibatı kestiler. Dükkana ilişkin de bir tasarrufları olmadı."

Polis titiz çalıştı
Olayda polisin titiz çalışmasının çeteyi ve bağlantılarını ortaya çıkardığının altını çizen
Şahin, şöyle devam etti: "Bizde bu grubun söylediklerini çok inandırıcı bulmamıştık. Ancak polis iğne ile kuyu kazar gibi araştırarak tüm ilişkilerini deşifre etti. Biz de aylar sonra operasyon tamamlandığında emniyete çağırıldığımızda şaşırdık. Bu kişilerin irtibatları ve ilişkileriyle ilgili bir bilgimiz yoktu. Biz sadece ekmeğimizi korumaya çalışıyorduk."

Operasyonda ortaya çıkan kayıtların nerede ve nasıl çekildiğini bilmediklerini söyleyen Şahin, kendilerinin milletvekili ya da bürokrat müşterileri olmadığını ayrıca kapıdaki kameranın da kayıt amaçlı değil gelen kişileri görmek için olduğunu vurguladı.

(vatan)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:54

İLGİLİ HABERLER