İŞTE 'SİYASETİ BIRAK' KAVGASINDA BAYKAL'IN ERDOĞAN'A CEVABI!..
ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan ile tartıştıklarını, ancak kendisinin hiçbir zaman tartıştığı siyasi liderlere siyaseti bırakması yönünde çağrıda bulunmadığını dile getirerek, buna hakkı olduğunu düşünmediğini, çünkü siyaset yapmanın en temel demokratik hak olduğunu kaydetti.Baykal, Star TV'de canlı yayına katılarak, soruları yanıtladı.
Baykal, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Tek başıma iktidar olmazsam, siyasetten çekilirim' dedi. Ardından da siyasetten çekilme şartını sizin ve Sayın Devlet Bahçeli'nin aynı şartı koymasına bağladı. Buna bir yanıtınız var mı?'' sorusu üzerine, ''Hayırlı olsun diyorum. Bu Başbakanın hakkıdır. Kendi siyasi geleceğiyle uygun gördüğü şekilde karar alabilir. Böyle bir karar aldığı anlaşılıyor. Takdir onundur'' diye konuştu.
Kimin siyaseti yapmaktan vazgeçeceğine milletin ya da siyasetçinin kendisinin karar vereceğini belirten Baykal, ''Onun dışında rakiplerimizin siyasi hayatına son verme çağrısı yapmayı çok yakışıksız bulurum'' dedi.
Baykal, şunları kaydetti:
''Ben Sayın Erdoğan'ın siyaset yapması önündeki engelleri aşmak için katkı vermiş bir insanım. Karşılıklı rekabet ilişkisi içinde olduğumuz halde 'Milletvekili olmak, siyaset yapmak temel bir insanlık hakkıdır. Milli irade ona bu olanağı sağlamıştır. Onun önündeki engelleri kaldırmalıyız' diye düşündüm ve o doğrultuda çalıştım. O nedenle ben hiçbir zaman Sayın Erdoğan'a, 'Siyaseti bırak' demedim. Yanlışını söylerim, olumsuzluklarına işaret ederim, onunla siyasi tartışma, siyasi mücadele yaparım. Bu benim görevim, hakkım. O da aynı şekilde benimle tartışır, mücadele eder, benim yanlışlarımı söyler. Bu da onun demokratik hakkı.''
CHP olarak, Hükümet'le birçok konuda işbirliği gerçekleştirdiklerini anlatan Baykal, ''Ama, daha sonra olayların gelişmesi karşısında, bir muhalefet partisinin yöneticisi olarak gerekenleri yaptım ve başarılı oldum. Bunu Başbakan'ın taşıyamadığını görüyorum. Buradan doğan bir huzursuzluğu, sıkıntısı var'' diye konuştu.
Baykal, şunları kaydetti:
''Son zamanlarda maalesef Başbakan üslubunu çok bozdu. Bir Başbakana yakışmayacak kötü üslup içinde konuşuyor. Zaten geçmişte de pek çok çevreye hakaret etmişti. Vatandaşlara, çiftçilere, gençlere hakaret etmişti. 'Askerlik yan gelip yatma yeri değil', 'Ananı da al git', 'Ulan' demişti... Yani böyle bir üslup problemi olduğu biliniyor. Ama son zamanlarda bunu çok ileri bir noktaya getirdi. Ben aldırmıyorum, o üslupla cevap vermiyorum. Bu benim üslubum değil.''
Deniz Baykal, ''Yaşınızla ilgili sözlerine alındınız mı?'' sorusuna ise ''Alınmadım, güldüm. Bu, söyleyenin aczini ifade eden sözler'' cevabını verdi.
Yaş kompleksi bulunmadığını, yaşıyla, fiziğiyle barışık olduğunu kaydeden Baykal, yaşını saklamaya yönelik bir gayretinin olmadığını söyledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:19