Gündem
  • 11.10.2008 01:48

İŞTE TOLON'UN ÖCALAN'A CEVABI!..

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Cengiz Sarıbay, ''Tolon'un, 9 yıl önce terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı'da sorgusuna katıldığı'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Kocaeli Barosu avukatlarından Cengiz Sarıbay, müvekkili emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile tutuklu bulunduğu cezaevinde her cuma günü görüştüğünü, bugünkü görüşmede Tolon'un kendisine haberi gazeteden okuduğunu, gerçeğin kendisi aracılığıyla kamuoyuna açıklanmasını istediğini söyledi
GÖZ TEMASIM DAHİ OLMADI
Hurşit Tolon'un, belirtilen tarihte 15. Kolordu Komutanlığı görevinde bulunduğunu, İmralı'nın da sorumluluk alanı içinde yer aldığını ifade eden Sarıbay, şunları kaydetti:
''Öncelikle Tolon Paşa'nın söylediği şu: (Ben İmralı'da yatan şahısla, yani Abdullah Öcalan ile hiçbir şekilde görüşmedim, konuşmadım, sorgusunda bulunmadım, göz temasım dahi olmadı. Hiçbir şekilde kendisiyle muhatap olmadım, karşılaşmadım, el sıkışmadım. Nuh Mete Yüksel, Talat Şalk ve soyadı Keleş olan 3 Cumhuriyet Savcısı geldi sorgusunu yaptı. Onların sorgusunda dahi bulunmadım. Onun dışında gelip görüşen yetkililer oldu, o yetkililerin yaptığı sorgulamada dahi bulunmadım).''
KİMLERİN GÖRÜŞTÜĞÜ KAYITLARDA BELLİ
Tolon'un, terörist başı ile kimlerin gelip görüştüğünün Genelkurmay Başkanlığında, 15. Kolordu Komutanlığında, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığında ve İmralı Ada Komutanlığı kayıtlarında belli olduğunu söylediğini bildiren Sarıbay, ''Paşa, (Zaten o görüşmeler yapıldıktan sonra da biz Genel Kurmay Başkanlığına bunu rapor halinde bildiririz. Ama ben görüşmedim) diyor'' şeklinde konuştu.
Sarıbay, görüşmeler sırasında görüntü kaydı alınıp alınmadığı konusunda ise bilgisi bulunmadığını dile getirdi.
İDDİANAME NE ZAMAN?
Sarıbay, daha önce aralarında Hurşit Tolon'un da bulunduğu ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan kişiler hakkındaki iddianamenin Ramazan Bayramı'ndan sonra hazırlanacağı yönünde duyumlar aldıklarını, ancak tarihle ilgili net bilgileri olmadığını da kaydetti. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER