JAPONYA, IP (INTERNET PROTOCOL) TELEVİZYONU GELİŞTİRECEK
TOKYO - Japon hükümeti ve firmaların, hem dijital yayın hem internet yayını alabilen bir televizyon üzerinde çalıştığı bildirildi.
Projeye NTT Communications Corp., telekom devi Nippon Telegraph and Telephone Corp. (NTT) şirketinin geniş tabanlı iş ünitesi, bilgisayar üreticisi NEC Corp., Toma-Diji Corp., televizyon ağı Tokyo Broadcasting System Inc. (TBS) şirketine üye olan dijital televizyon programı üreticisi bir firma ve Nihon Sun Microsystems KK şirketinin katılacağı kaydedildi.
Bu yeni televizyon setinin PC kullanmadan yüksek hızda geniş tabanlı bağlantıyla yayınlanan görüntüler ve dijital yayın hizmetlerinden tüketicilerin faydalanması hedefleniyor. Ekonomi-Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, projenin maliyet masrafları için hükümet adına 100 milyon yen (917 bin dolar) kaynak sağlayacak.
NTT Communications temsilcisi, internet'le tanışmamış kişilerin de internet hizmetlerinden kolayca yararlanabileceğini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:53