Gündem
  • 2.3.2024 23:38

Kassam 15 işgalciyi binada havada uçurdu

Rapor: Gazze'deki Patlamada 15 İsrail Askeri Öldü 

Arap haber kuruluşu Al Mayadeen'e göre, Hamas'ın El Kassam Tugayları'ndaki savaşçıların patlayıcıyı patlatması sonucu en az 15 İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) askeri öldü

Arap haber kaynağı, Pazartesi günü IDF ile Filistin güçleri arasında Pazar günü yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi içeren bir raporda ,  patlamanın İsrail'de doğrulanan kayıplarla sonuçlandığını ancak olayın ne zaman meydana geldiği belirsiz olduğunu söyledi.

IDF biriminin patlama sırasında Han Yunus'un Abasan el-Kabira bölgesindeki bir evin içinde olduğu bildirildi.

Arap internet sitesi Ultra Filistin, Cuma günü X'te yayınlanan bir gönderide  , "İbrani platformlarının", Han Yunus'un doğusunda IDF askerlerinin "asker lojmanlarındaki bir binayı bombaladıktan sonra" yaşadığı "zor bir olaydan" bahsettiğini bildirdi.

Hesapta, "Al-Arabi kaynakları, binanın bombalanması sonucu 15'ten fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirdi" denildi.

IDF'nin Pazar günü yaptığı basın açıklamasında , İsrail güçlerinin Han Yunus'un doğusundaki Abasan bölgesinde olduğu ve IDF'nin Givati ​​Tugayı'na bağlı askerlerin iki Filistinli savaşçıya ateş açıp öldürdüğü belirtildi.

Pazar günkü açıklamada veya sonraki açıklamalarda İsrail'in kayıplarından bahsedilmedi.

Newsmax, Al Mayadeen raporunun onaylanması için IDF'ye ulaştı.

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 23:57

İLGİLİ HABERLER