KEÇİÖREN BELEDİYESİ KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA HİZMETTE SINIR TANIMIYOR
ANKARA- Keçiören’de mahallelerin problemlerini tesbit etmek ve yapılacak hizmetlerin programlanması amacıyla bir toplantı düzenlendi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Belediye Başkan Yardımcıları, mahalle muhtarları ve birim müdürlerinin katıldığı toplantı Halil İbrahim Sofrası’nda yapıldı.
Toplantıda muhtarlara hitaber bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi olarak Keçiören’e hizmetin en iyisini yapmak için çalıştıklarını belirterek, mahalle muhtarlarından mahallelerin ihtiyaçlarını belediyeye bildirmelerini istedi. Keçiören’in çok fazla sıkıntısı olmadığını, sadece asfalt konusunda sıkıntı yaşandığını, bu konuyuda çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Keçiören’de yapım çalışmalarını yürüttükleri Estergon Kalesi, Kalaba Vadisi Projesi ve Temmuz ayı içerisinde temelini atacakları Cumhuriyet Kulesi’nin yanı sıra mahallelerde yeni parklar yapmayı planladıklarını kaydeden Başkan Altınok 'Geçmiş hükümetler zamanında siyasi amaçlı olarak çıkarılan Afet Kararnameleri ile belediyemizin İller Bankası paylarından haksız bir şekilde yapılan kesintilerin toplamı 12 trilyon liradır. Eğer bu kesintiler olmasaydı Keçiören Belediyesi olarak daha bir çok projeyi gerçekleştirebilirdik. Bütün bunlara rağmen yine de iç ve dış kredi kullanmadan tamamen kendi öz kaynaklarımızla bir çok projeyi gerçekleştirdik' dedi.
Pazarlara getirdiği yeni düzenlemelerle Türkiye’ye örnek olan Keçiören Belediyesi, başlattığı uygulamaları aynen sürdürürken, pazaryerlerini daha modern hale getirmek için üzerlerini kapatıyor. İlk uygulamayı Kalaba semt pazarında gerçekleştiren belediye, bu uygulamayı sürdürecek. Uzay çatı sistemi ile üzeri kapatılan Kalaba pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa AK Parti Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Haluk İpek ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Pazaryerinin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören’de başlattıkları pazar uygulamalarının Türkiye’de birçok belediye tarafından örnek alındığını belirterek “Türkiye’de pazar denince akla Keçiören ve Keçiören Belediyesi geliyor. Cumhuriyet tarihinde pazarlarda ilk defa bir sistem ve düzenleme gerçekleştiren belediye Keçiören Belediyesidir. Bu hizmetimizin temelinde insanımıza saygıyla, insanca hizmet var” dedi.
Keçiören’in herkesin örnek aldığı, gıpta ettiği bir kent durumuna geldiğini kaydeden Başkan Altınok, Keçiören’in temizlik hizmetleriyle, eğitim ve sağlık hizmetleriyle, parkları ve şelaleleriyle çirkinliklerin nasıl güzelliğe dönüştürüldüğünün güzel bir örneği olduğunu sözlerine ekledi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Haluk İpek de yaptığı kısa konuşmada kendisinin de bir Keçiörenli olduğunu ve pazarlarda geçmiş dönemde yaşanan kargaşaları yakından bildiğini ifade ederek Başkan Altınok’a pazarlarda başlattığı örnek uygulama ve diğer hizmetleri için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Kalaba Semt Pazarı AK Parti Grup Başkan Vekili Haluk İpek ve Belediye Başkanı Turgut Altınok tarafından hizmete açıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:12