Gündem
  • 16.10.2008 17:07

KILIÇDAROĞLU İSTANBUL ADAYLIĞINDA KARARINI AÇIKLADI

FATİH HAYTA
İZMİR - CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmasının söz konusu olmadığını söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda AK Parti hükümeti ile ilgili yolsuzluk iddialarını sürdüren Kıılçdaroğlu, AK Parti'nin yolsuzluk batağında olduğunu söyledi. AK Parti hükümetinde en büyük yolsuzluğun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "AK Parti bugün ülkeye
hizmet eden parti konumundan uzaklaşmıştır. Yolsuzluk batağına saplanmış bir parti konumundadır. Partinin ikinci adamı konumunda olan bir kişi hayali ihracattan hüküm giymiş bir diğer partilisi Ali Bayramoğlu ise hayali ihracat ile yargılanmaktadır. Partili belediyeleri ise yolsuzluk iddiaları ile gündemden düşmemektedir. Örneğin bizim açıkladığımız Silivri Belediyesi gibi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin en büyük yolsuzluklarının yapıldığı belediyedir. İstanbul'da yolsuzlukların başkenti
olmuştur."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e yönelik "17 Aralık 2007'de İstanbul WOW Otel'de İsrail Enerji Bakanı ile bir araya geldiniz mi? Geldinizse hangi konuyu konuştunuz? Oteldeki yemek masraflarını hangi şirket karşıladı" sorularını yönelten Kılıçdaroğlu, Bakan Güler'in bu soruları cevapsız bırakması halinde suçlamaları kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.
BOĞAZIMDAN HARAM LOKMA GEÇMEDİ
Bugüne kadar boğazından hiçbir haram lokma geçmediğini belirten Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti ile birlikte birçok kurum ve kuruluşun hakkında araştırma yaptığını ama olumsuz hiçbir şey bulamadığını söyledi.
Basında ve kamuoyunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı ile ilgili çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını belirten Kılıçdaroğlu, adaylığının söz konusu bile olmadığını söyledi.
CHP Genel Başkanı ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın bir araya gelmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sayın Karayalçın'ın partimizden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması seçimlere olumlu yansır. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yolsuzluklarına dur denir."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:20

İLGİLİ HABERLER