Gündem
  • 29.9.2004 12:34

KİMİN KOLTUĞU DEĞİŞECEK?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP’nin Kızılcahamam kampında partisinin Meclis’teki yeni yönetim kadrosunu şekillendirmesi bekleniyor.
AKP’nin Kızılcahamam toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerini 10-12’şerli grublar halinde dinlemeye başladı. Milletvekillerinin, bakanlara ulaşamamaktan ve parti grubunun dağınıklığından şikayet ettikleri belirtiliyor.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ
Başbakan’ın, 1 Ekim’den sonra değişecek Meclis kadrolarını AKP grubunun nabzını tutarak şekillendirmesi bekleniyor. Edinilen bilgilere göre, Eyüp Fatsa, Sadullah Ergin gibi grup başkanvekillerinin yerine Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Nihat Ergün’ün getirilebileceği ifade ediliyor.
Başbakan Erdoğan’ın aldığı değerlendirmelerin, komisyon üyelikleri konusunda da etkili olabileceği dile getiriliyor. Görüşmelerin ardından milletvekilleri arasında Meclis yönetimi kadroları için bir anket yapılması bekleniyor.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK
Kulislere göre, kabinede de revizyon olabilir. Koltuk değişiminde gündeme gelecek isimler arasında Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Tarım Bakanı Sami Güçlü, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ve Turizm Bakanı Eerkan Mumcu var.

EN ÇOK ŞİKAYET ATALAY İÇİN
Yine AKP kulislerine yansıyan bilgilere göre, milletvekilerinin ulaşamamaktan şikayet ettikleri bakanların başında Devlet Bakanı Beşir Atalay geliyor. Kulislerde, 17 Aralık’ta AB zirvesinin ardından bir müzakereci devlet bakanlığına ihtiyaç duyulacağı da ifade ediliyor ve olası bir kabine revizyonunda Murat Mercan, Faruk Çelik, Reha Denemeç ve Turan Çömez gibi isimlerin bakanlık koltuğu için öne çıktığı ileri sürülüyor.

NTV-MSNBC
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER