Eğitim
  • 28.2.2013 18:10

''Komünist Manifestoya soruşturma açılmadı"

KOCAELİ -  KOÜ Hukuk Fakültesi'nden yapılan açıklamada, Öğretim Üyesi Çelik hakkında ''Komünist Manifesto'' isimli kitabı okuttuğu gerekçesiyle YÖK tarafından soruşturma başlatıldığı yönünde ulusal ve yerel basında çeşitli haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
      Habere konu edilen sürecin, Çelik'in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde verdiği ''Anayasa Hukukuna Giriş'' dersinde, hocanın ''ders işlemediği, yarım saat durup dersten çıktığı, ders müfredatı ve kapsamı dışında öğrencileri bahse konu kitabı okumaya zorladığı, not baskısı kullanarak tek yönlü bir yönlendirme ve propaganda yapıldığı'' yönünde Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) öğrenciler tarafından yapılan şikayetler üzerine başladığı ifade edilen açıklamada, konunun önce YÖK Başkanlığı'na oradan da Kocaeli Üniversitesi'ne iletildiği belirtildi.
      Açıklamada, Hukuk Fakültesi Dekanlığı olarak, konunun ayrıntısının ortaya konulabilmesi için tahkikat başlatıldığına yer verilerek, söz konusu incelemenin BİMER'in konunun incelenmesi ve sonucuna ilişkin bilgi verilmesi yönündeki yazısı gereği olduğu kaydedildi.
      BİMER'e yapılan başvurunun incelenmesi ve gerekli araştırmanın yapılmasının, ''Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'' hükümlerinin gereği olduğu vurgulanan açıklamada, durumun açıklığa kavuşturulmasını sağlayacak bu tahkikatın, öğretim üyesinin haklarının korunmasına da hizmet edeceği bildirildi.
      Açıklamada, ''Yrd. Doç. Dr. Seydi Çelik'e 'Komünist Manifesto' isimli kitabı okuttuğu gerekçesiyle soruşturma açıldığı ve üniversitenin bilimsel özerkliğinin zedelendiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:38

İLGİLİ HABERLER