KAYNAK : Haber Vitrini
ESİN ŞAHİN
ISPARTA - Saadet Partisi (SP) Isparta İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Saadet Gecesi'ne katılan Recai Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'in İsrail için sarf ettiği "soykırım" sözü için ABD Yahudi lobisinden gelen baskılar üzerine defalarca özür dilediğini, bu nedenle Ecevit'in Türkiye'nin başbakanı olamayacağını söyledi.
SP Isparta İl Teşkilatı tarafından Kültür Sarayı'nda düzenlenen Saadet Gecesi'ne başta SP Genel Başkanı Recai Kutan olmak üzere, Antalya, Burdur milletvekilleri ile Antalya, Rize ve Konya il başkanları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.
Partililerin alkışları ve gülleriyle karşılanan SP Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakan Bülent Ecevit'i eleştirdi ve 57. hükümetin millete zulüm ettiğini söyledi. Bunun yanısıra Başbakan Ecevit'in, İsrail'in önce soykırım yaptığını söylediğini, daha sonra ABD Yahudi lobisinden gelen baskılar üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade ettiğini açıkladığını belirten Kutan, "Hevesimiz kursağımızdan kaldı. Başbakan Ecevit, önce şairane ve duygusal ruhla sözler söyledi. Ardından ABD Yahudi lobisinden gelen baskılar üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını açıkladı. Döne döne özür diliyor, 7 defa. Türkiye'nin başbakanı böyle olamaz" şeklinde konuştu.
Kutan İsrail ile Türkiye arasında yapılacak tank modernizasyonu anlaşmasına değinerek ve bu anlaşmanın derhal iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. "Nerde aziz millete güven" diyen Kutan, "Bu proje iptal edilmez ve devamı getirilirse, İsrail'e 678 milyon dolar değil, 6-7 milyar dolar ödenecek. Yenilenecek olan tank sayısı 170 adet değil, 2 bin adettir. Neden Türkiye değil İsrail. Aziz Türk milletine nerede güven" dedi.
Anlaşmanın iptalini isteyen, ihalenin Türkiye içinde olması gerektiğini vurgulayan Kutan, "Sen aziz milletine güvenme, git Yahudiye ver. Türkiye işte bu yüzden batıyor. Türkiye'ye zulmediyorsunuz. Türkiye'yi mahvediyorsunuz. Bu anlaşma derhal iptal edilmelidir" dedi.
Başkan Kutan'ın konuşması partililer tarafından sürekli olarak slogan ve alkışlarla kesildi. Isparta'daki coşkudan ötürü son derece mutlu olduğunu ifade eden Kutan, bu coşkunun yansımasını seçimlerde görmek istediğini vurguladı.
Kutan bunun yanında kendisine verilen Isparta güllerinden dolayı teşekkür ederek, "Isparta'nın insanları güller kadar güzel" dedi. Saadet Gecesi, Ömer Çelik, Bestami Korkmaz, Murat Işılak ve Feridun Özdemir'in verdiği konser ile son buldu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:33