
LİDERLERİN KARAKUTULARI HAREKETE GEÇTİ!..
Eski Başbakanlar Ecevit, Çiller ve Akbulut'un yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan
Erdoğan ve YÖK Başkanı Özcan’ın özel kalem müdürleri, özlük hakları için harekete geçti. Türkiye, örgütlenme özgürlüğünün en ilginç örneklerinden birisini yaşıyor. Siyasetteki birinci adamların programını ayarlayan, yönlendiren ve belki de gün ışığına çıkmayan sırlarına vakıf olan özel kalem müdürleri harekete geçti.
SİYASET ÜSTÜYÜZ
Özel Kalem Müdürleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÖKAMDER) çatısı altında buluşan özel kalem müdürleri, özlük haklarını elde etmek için çalışma yapacak. Maliye Bakanlığı ile temasa geçen özel kalem müdürlerinin kurduğu derneğin diğer amacı ise, yeni nesil özel kalem müdürlerini eğiterek, protokol kurallarını öğretmek. Dernek Başkanlığı görevini, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu'nun özel kalem müdürlüğünü yapan Ünal Kaya yapıyor.
Kaya, BUGÜN'e yaptığı değerlendirmede, "Cumhuriyet tarihinde bütün meslekler özel kalem müdürleri hariç dernekleşti. Siyasi istikrarsızlık, makamların çabuk değişmesi nedeniyle biz bir türlü dernekleşemedik. Uzun süredir yürüttüğümüz çalışmalar sonuç verdi. Derneğimizi kurduk. Siyaset üstü bir derneğiz. Dünya görüşü ne olursa olsun bütün özel kalem müdürlerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. 20 yıldır telefonla görüşen birbirlerini seslerinden tanıyan ancak yüzlerini hiç görmeyen arkadaşlar var" dedi. Türkiye'de yaklaşık 500 kamu kurum ve kuruluşu olduğunu, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının özel kalem müdürleri ile temasa geçtiklerini ve olumlu yanıt aldıklarını söyleyen Kaya, şunları söyledi:
HİZMET İÇİ EĞİTİM
"Makamların kara kutusuyuz. Tarihi bir sürü olaya tanıklık ediyoruz. Ancak kendi sorunlarımızı bir türlü çözemedik. Öncelikli amacımız özlük haklarımızı elde etmek. Maliye Bakanlığı ile görüşmelere yakında başlıyoruz. İkinci amacımız ise, hizmet içi eğitim. Türkiye'de özel kalem müdürlüğü eğitimi veren kurum yok. Türkiye'deki bu boşluğu doldurmak, yeni nesillere protokol kurallarını öğretmek istiyoruz."
İŞTE O SIR ADAMLAR
Dernek aralarında eski Başbakan Tansu Çiller'in özel kalem müdürü Akın istanbulluoğlu da olmak üzere çok sayıda isme de davet gönderdi. Dernek üyeleri arasında yer alan bazı isimler şu şekilde sıralanıyor:
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in özel kalem müdürü Zeynel Yeşilay.
Eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un özel kalem müdürü Halis Çınar. n Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel kalem müdür yardımcısı Necati Özdoğan.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdürü Yunus Karaosmanoğlu.
Başbakan Erdoğan'ın özel kalem müdür yardımcısı Hasan Doğan.
Meclis Başkanlığı eski özel kalem müdürü Ünal Yener.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Şener Aktaş.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı eski özel kalem müdürü Mustafa Aydınalp. (Dernek Başkanvekili)
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın özel kalem müdiresi Ayla Hatırlı.