''MEDENİYETLER İTTİFAKINDA KADIN'' KONFERANSI
ANKARA - Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'nin son 5 yıldır kadın hakları anlamında devrim niteliğinde gelişmelere tanıklık ettiğini söyledi.Çubukçu, 28-29 Ocak tarihlerinde Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek ''Medeniyetler İttifakında Kadın'' konulu kongreye ilişkin bilgiler verdi.
Kongrenin, ''kadınların insanlığın gelişiminde evrensel değerlerin, barışın ve adaletin tesisinde her zaman pozitif rol oynadığı ve olumlu desteğiyle insanlığa hizmet ettiği'' düşüncesiyle düzenlendiğini anlatan Çubukçu, kongre için medeniyetlerin buluştuğu bir kent olduğu için İstanbul'un seçildiğini söyledi.
Kongrenin Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesinin hem Türk kadınlarına, hem de bölgede bu anlamda yürütülen çalışmalara olumlu katkılar sağlayacağını belirten Çubukçu, ''Nitekim Türkiye, son 5 yıldır kadın hakları anlamında devrim niteliğindeki gelişmelere tanıklık ediyor. Bu gelişmeleri ben çok önemsiyorum. Uygulama anlamında da çok önemli gelişmeler oluyor. Artık toplumsal duyarlılığın da arttığını görüyoruz'' dedi.
Çubukçu, kongrenin amacının, ''öncelikle kadının demokratikleşme ve ekonomik kalkınmadaki katkılarına destek olunması, bu konularda rolünün etkinliğinin öneminin vurgulanması'' olduğunu ifade etti. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:12