Gündem
  • 16.11.2007 14:51

MHP: KEŞKE PARLAMENTO YARGILANMALARININ ÖNÜNÜ AÇSAYDI

Vural, kapatma davasıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini söyledi. Kendilerinin yargıya karışmadıklarını, yasamanın da karışmaması gerektiğini dile getiren Vural, şöyle dedi:
      "DTP ile ilgili bir kapatma davası açıldı. Keşke parlamento terörle mücadele konusunda suç işlenmesini teşvik edenlerin yargılanmasının önünü açsaydı. Parlamento iradesi toplumun beklentilerini karşılamalıdır. Başkalarının yönlendirdiği bir Meclis olmamalıdır. Bir cumhurbaşkanı meselesini mahkemeye taşıyorlar. Terörle mücadelede suç işlenmesini teşvik edenlerle ilgili hususta bir şey yapılmıyor.
      Parlamento diğer kurumların önünde gitmelidir. Kapatma kararı çıkar mı çıkmaz mı? Bakacağız... Süreci bekleyeceğiz. Türkiye’de, Matruşka bebekleri gibi parti içinden çok parti çıkmıştır. Asıl önemli olan, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğine aykırı suç işlenmesini teşvik edenlerle ilgili tavır ortaya koymaktır."
     
     "TEKLİFİMİZ YARGININ ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİNDİ"

      MHP’nin dokunulmazlıklarla ilgili ortaya koyduğu hassasiyeti CHP ve AK Parti’nin yeterince algılayamadığını, MHP’nin teklifinin yargının önünü açmaya dönük olduğunu belirten Oktay Vural, hazırladıkları anayasa değişikliği teklifi konusunda mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.
      "Teklifimizi geri çekmemiz söz konusu değil. Devletin ilkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik eylemlerle ilgili Meclisin bir an önce karar vermesi zorunlu hale geldi" diyen Vural, yargının mutlaka önünün açılması gerektiğini söyledi.
      MHP Grup Başkanvekili Vural, böyle bir iradenin, terörle mücadeleye önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, "Bu konudaki ümidimizi muhafaza ediyoruz. Parti ve milletvekillerine çağrımız devam edecek.
      TBMM, ’Gelin, arkadaş biz bu Mecliste terör örgütünü himaye eden, suç işlenmesini teşvik edenleri istemiyoruz’ demeli. Bununla ilgili yargısal süreç açılmalı" diye konuştu.
     
     "BAŞBAKAN, MÜZAKEREYİ AMAÇ EDİNMİŞ"

      Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "DTP’yi dışlarsak dağa göndeririz" sözlerine de tepki göstererek, şunları söyledi:
      "Sayın Başbakan, onların dağa çıkmasının yanında, dağdakileri onların yanına getirmeyi düşünüyor. Milletvekilinin suç işleme imtiyazı olabilir mi? Devletine ve milletine kurşun sıkanlara destek sağlayanlardan milletvekili olur mu? Başbakan, dokunulmazlık zırhına bürünerek, bunu kullanmak istiyor. Devletin bölünmezliğine yönelik bir eylemde bulunanları kendi amaçları için koruyup kolluyor. Başbakan’ın düştüğü durum ibret verici. Başbakan Erdoğan, terörle mücadele yerine, terörle müzakereyi amaç edinmiştir. Elinde silah olanların, silahı bırakma şartı bellidir. Silahı bırakır, yargıya gelir ve bu iş biter. Başbakanın asıl amacı, bir af ile bunların silahları bırakmasını sağlamaktır. Başbakan, terör örgütünün siyasi uzantısının Mecliste olmasını yeterli görmüyor, dağdakileri de Meclise kavuşturmak istiyor."
     
     "YARGI YOLUNU AÇIN..."

      Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili AK Parti’nin kendilerinden 1-2 gün süre istediğini, CHP’nin de tüm dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde talebinin olduğunu hatırlatan MHP’li Vural, "Pazartesi gününe kadar bekleyeceğiz. Onlardan alacağımız cevap doğrultusunda, kamuoyuna açıklama yapılacaktır" dedi.
      MHP Grup Başkanvekili Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP’nin, "DTP ile ilgili bir şey olursa Adalet Komisyonunda karar verelim" yönünde önerilerinin bulunduğunu ifade ederek, "Siz yargıç mısınız? Bir suçun oluşup oluşmadığını nereden bileceksiniz? Orada vereceğiniz karar siyasi olur. Yargı yolunu açın, konuyu siyasileştirmeyin. Hukuk devleti böyle oluşur" diye konuştu.
     

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER