Türkiye ve Almanya arasında imzalanan terörizmle mücadele anlaşmasıyla ilgili kanun tasarısının gerekçesinden son anda çıkarılan Milli Görüş Teşkilatı, mektup gönderdiği AK Partili milletvekillerine kendini anlattı.
Genel Başkan Yavuz Çelik Karahan imzalı mektupta, Merkezi Almanya–Kerpen’de bulunan kuruluşlarının istihbarat servisleri tarafından izlendiği bildirildi. Mektuptaki, “teşkilatın, yurtdışındaki 4,5 milyon Türk’ün Avrupa toplumuna entegrasyonunu desteklediği” vurgusu dikkat çekti.
Ak Partili bakan ve parti yöneticilerine de ulaştırılan mektubun girişinde, “Faaliyetlerimizi yakından tanıyan sizlerin konuyla ilgili daha kapsamlı bilgiye sahip olmanız gerektiğini düşündük, faydalanacağınızı ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verildi. Dışişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle tartışılan iddialara da cevap verilen mektupta, Kopenhag Zirvesi’nde dönemin Başbakanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış’a “sivil örgütlerin eşit muamele” talebinin iletildiği ve talebin olumlu karşılanmasından memnuniyet duyulduğu belirtildi.
Yayınlanan çeşitli raporlarda AK Parti hakkında da çeşitli iddiaların yer aldığı belirtilen mektupta, teşkilatlarının değişik istihbarat servisleri tarafından izlenmesinin ve haklarındaki raporların da suçlu olduklarını göstermeyeceği ifade edildi.
Mektupta Avrupa’da 4,5 milyon Türk’ün yaşadığı belirtilerek bu insanların dini, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılamak için Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurulduğu ve 1995’te İslam Toplumu Milli Görüş adını aldığı belirtildi. 87 bin üyelerinin bulunduğu belirtilen mektupta, “Mensuplarımızın yaşadığı topluma asimilasyon olmadan entegrasyonu desteklenmektedir. Yaşadığımız Avrupa toplumunun saygın–kişilikli birer parçası olmayı hedefliyoruz.” denildi.
Abdullah Gül: Devlet bütün
vatandaşlarını kucaklamalı
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özyürek’in Milli Görüş’ün de adının geçtiği genelgeyle ilgili yazılı soru önergesine verdiği cevapta, “devletin bütün vatandaşlarını kucaklaması gerektiğini savundu. Bakan Gül yurtdışında, Milli Görüş Teşkilatı’yla irtibatlı derneklerin etkinliklere katılım hususunda bazı büyükelçi ve başkonsoloslukların tereddüt belirttiklerini hatırlatan Gül, “Ülkemiz aleyhine suç teşkil eden faaliyetlerde bulunulmadığı sürece, dış misyonlarımıza, vatandaşlarımızla ilişkilerinde devletin bütün vatandaşlarını kucaklaması gereğinden hareket edilmesinin uygun olacağı bildirilmiştir.” açıklamasını yaptı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:02