MUMCU : ''KÜÇÜKALİ'NİN İSTİFA GEREKÇESİNE ANLAM VEREMEDİM"
ANKARA - Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali'nin partisinden istifasıyla ilgili olarak, ''İnşallah kararı, kendisi, milletimiz için hayırlı olur. partimiz için hayırlı olacağından en küçük bir kuşku duymuyorum'' dedi.Mumcu, parti genel merkezinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşmesinin ardından gazetecilerin Göksal Küçükali'nin istifasıyla ilgili soruları yanıtladı.
''Önce hayırlı olsun'' diyen Mumcu, Küçükali ile bir dönem beraber olduklarını ve bir hukukları bulunduğunu belirtti.
Küçükali'nin istifasına ilişkin ''Cumhurbaşkanlığı seçiminde hür irademle oy kullanma'' şeklindeki gerekçesine anlam veremediğini belirten Mumcu, ''Zaten Cumhurbaşkanlığı konusunda partiler grup kararı alamıyor. Ayrıca ANAVATAN ne bugün ne geçmişte milletvekillerinin iradesini ipotek altına almak gibi hiçbir girişimde de bulunmamıştır. Bu konuda partimizin sicili pırıl pırıldır'' dedi.
Bir gazetecinin, ''ANAVATAN grubunun kritik eşikte olduğu ve grubun düşeceği yorumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, Mumcu şunları kaydetti:
''Tebessümle değerlendiriyorum. Biz, grup olmanın, bütün yükümlülüklerini, sorumluluklarını taşırken, AKP ve CHP'nin bir araya gelerek çıkardıkları yasalar ve ortaya koydukları Meclis tatbikatı dolayısıyla hiçbir nimetini göremedik. Bize sadece yükü kaldı.''
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:01