NEW YORK TIMES : TÜRK HALKI DİNDAR YÖNETİCİLERE GÜVENİYOR
KAYNAK : Haber Vitrini
CENGİZ TOPRAK
(NEW YORK) ABD medyası günlerdir Türkiyedeki seçim sonuçlarını irdeliyor.
ABD’nin trajı yüksek gazetelerinden New York Times’ın dünkü sayısında yer alan , ‘İslamcılar demokratik olabilirmi? başlıklı haber yorumunda, AKP hükümetinin geleceğinden söz edilirken ‘eski siyasilere güvenini yitiren Türk halkı, dürüstlük istedikleri için ekonomik proğramlarını beğendiği dindar yöneticileri iktidara getirdi.’ diye yazdı.
AKP hükümetinin yapacağı icraatların batıdan çok İslam ülkeleri tarafından büyük dikkatle izleneceğinin ifade edildiği yorum da ‘AKP hükümetinin başarılı ya’da başarısız olmasının en çok İslam dünyasında yankı bulacağı’ ileri sürüldü.
Çeşitli İslam ülkelerindeki İslami rejimlerin örnekleriyle anlatıldığı yazıda, Erbakan hükümeti ‘İslami’ olarak nitelendirilirken, ‘Tayyip Erdoğan’ın ,Erbakan hükümetinin başına gelenler ve kendisinin de cezaevinde yatması nedeniyle büyük ölçüde değiştiği anlatıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:45