KAYNAK : Haber Vitrini
ERZURUM- Bugün öğleden sonra uçakla Erzurum'a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumu ile ilgili soru soran bir gazeteciye kızdı, daha sonra SSK yolsuzluğuna bazı doktorlar ile bürokratların adının karıştığını söyledi.
Erzurum Havaalanı'nda Erzurum Valisi Osman Derya Kadıoğlu, belediye başkanları, ANAP İl Başkanı Vahit Bingöl ile diğer bürokrat ve partililer tarafından karşılanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Erzurum Valiliğine giderek Vali Osman Derya Kadıoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Bakan Okuyan daha sonra ANAP İl Başkanlığına geçti. Burada kalabalık bir partili grup tarafından tezahüratla karşılanan Bakan Okuyan, bir gazetecinin Başbakan Bülent Ecevit'in rahatsızlığı ile ilgili soru soran bir gazeteciye kızarak, "Bu soru tam bir abesle iştigaldir. Sayın Başbakan bir günlük rahatsızlığı nedeniyle yatmışsa görevi bırakacağını, ya da kriz yaşanacağını söylemek abesle iştigaldir. Benden size malzeme yok. Ben 21 yıl gazetecilik yaptım, benden malzeme alamazsınız. Erzurum'a hareketimden önce Başbakan Sayın Ecevit'in sağlık durumu ile ilgili bilgi aldım. Bir gün daha hastanede kontrol altında kalacak, endişe edecek bir durum yok" dedi.
Konuşmasında, Türkiye'nin parasızlık sorunu olmadığını, aksine çok parası olduğunu, hatta kamyonlarla, TIR'larla taşınacak parası olduğunu söyleyen Bakan Okuyan, şöyle dedi: "Ama herkes bir taraftan çalıyor, kamyonlarla, TIR'larla çalıyor para bitmiyor. SSK'da kravatlı soyguncular var, namuslu insanların cesaretli olması lazım. Önce mafya hırsızlık yapardı, şimdi kravatlı soyguncular devleti soyuyor. Tam 10 yıldan beri protokolle SSK hastanelerine alınan malzemelerde milyarlarca dolarlık vurgun tespit ettim, soruşturma devam ediyor. Soruşturma neticesinde yolsuzlukla ilgili doktorların da, diğer firmaların da, hatta bizim bürokratlarımızın da ilişkisi olduğunu ortaya çıkardık. Yılda 50 bin çeşit sarf ve medikal malzeme satın alınıyor ,10 yıldır yolsuzluk devam ediyor. Bunların kökünü kurutacağız."
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:44