Gündem
  • 6.11.2006 11:02

ÖZDAĞ, KENDİNİ DİSİPLENE SEVK EDEN MHP YÖNETİMİNE ÖFKELENDİ

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA - MHP Genel Başkan adaylığını hafta sonu Bingöl'de açıklayan Ümit Özdağ, 'kesin ihraç istemiyle' Merkez Disiplin Kurulu'na sev edilmesine tepki gösterdi.


Özdağ, gelişmeleri 'demokrasi katliamı' olarak nitelendirerek, Ülkücü camianın ve Türk kamuoyunun gelişmeleri ibretle izlediğini kaydetti. Özdağ yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin 19 Kasım'da yapılacak 8. Olağan Büyük Kongresi öncesi, parti yönetiminin, Ülkücülüğü ve Ülkücüleri tasfiye etmek istediğini savundu. MHP Merkez Yönetim Kurulu'nun kendisini 'kesin ihraç talebiyle' Merkez Disiplin Kurulu'na sevk ettiğini hatırlatan Özdağ, düne kadar kendisinin partiye üye olmadığını iddia eden parti yönetiminin, bu kez kendisini ihraç etmek istemesinin büyük çelişki olduğunu belirtti. Adaylığını açıkladığı 4 Kasım tarihinden bir gün sonra MYK'nın böyle bir karar almasının son derece düşündürücü olduğunu anlatan Özdağ, şunları kaydetti: "Üyeliği engelleme çalışmaları ve daha sonrasında adaylığımızı açıklamamızdan hemen sonra Malatya'da yapılan fiili saldırılar, kongre salonuna sokulmayacağımıza dair tehditler de sonuç vermeyince, çaresizlik ve panik içinde bu defa da MYK bu kararı almıştır".


Gelişmeleri 'demokrasi katliamı' olarak nitelendiren Özdağ, Ülkücü camia ve Türk kamuoyunun olup biteni ibretle izlediğini ifade etti. "Ben kendini Ülküdaşlarıma emanet ediyorum" diyen Özdağ, genel kurulda seçilerek MHP Genel Başkanı olacağını ileri sürdü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 01:51

İLGİLİ HABERLER