ÖZDEMİR TELEFON AÇTI, SEFERİHİSAR'A 400 ÇADIR, BİN BATTANİYE VE KURU GIDA GELİYOR
ERGÜL UYSAL
İZMİR- Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, İzmir'de 10 Nisan'da meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremde en çok hasar gören Seferihisar İlçesi'ni ziyaret etti. Özdemir, Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen'i arayarak ilçeye yardım yapılması konusunda yardım istedi.
Seferihisar'a öğle saatlerinde gelen ANAP Genel Başkanı Talip Özdemir, cuma namazını kıldıktan sonra Kaymakam Mehmet Gökmerdan'ı makamında ziyaret etti. Özdemir'e depremin ardından yapılan hasar tespitleri ve ihtiyaçlar konusunda bilgi veren Kaymakam Gökmerdan, daha önce gönderilen 150 çadıra ilaveten 200 adet daha gönderildiğini, Kızılay'ın da gıda yardımında bulunduğunu söyledi.
ANAP Lideri Özdemir ise, 600 kadar konutun zarar gördüğü, insanların deprem korkusuyla psikolojik yıkıntı içerisinde bulunduğu Seferihisar için bunun yeterli olmadığını belirterek, "Vatandaşımız hasarlı olan evlere girerse, daha önce yaşandığı için 2. bir deprem daha kötü olur. İlçeye en az 600 tane çadır yardımı yapılması gerekiyor. Kurulanları gördüm çoğu yazlık çadır. Burada tek sevindirici olay can kaybının olmaması. Mal kaybı telafi edilebilir. Elbirliği ile bugüne kadar getirdiğiniz için teşekkür ederim. 20 milyar lira yardım gönderilmiş. 20 milyar ne ki? Size moral ve destek vermek lazım" dedi.
"400 ÇADIR, BİN BATTANİYE GELİYOR"
Kaymakamdan bilgi aldıktan sonra Kızılay Genel Başkanı Ertan Gönen'i telefonla ile arayan Ali Talip Özdemir, Seferihisar'a yardım yapılması konusunda destek istedi. Gönen'in de, Özdemir'e ilçeye bugüne kadar yapılan yardımlara ek olarak kış koşullarına uygun 400 çadır, bin battaniye ve kuru gıda gönderileceğini söylediği bildirildi. Özdemir ise, bu müjdeli haberi Seferihisar Kaymakamı Mehmet Gökmerdan, Belediye Başkanı Hamit Nişancı ve ilçenin diğer yetkililerine verdi.
Belediye Başkanı Hamit Nişancı ise, ilçede en büyük yıkımın psikolojik olduğunu, bu sıkıntının aşılması gerektiğini vurguladı.
KİRALAR FIRLADI
Daha sonra Seferihisar'ı dolaşan Özdemir, vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. En büyük hasarın meydana geldiği ve sakinlerinin çadırlarda yaşadığı Yıldız Evler Sitesi'ni de gezen Özdemir, daha sonra vatandaşları çadırlarında ziyaret ederek şikayetlerini dinledi. Depremzede vatandaşlar, evlerinin oturulamaz durumda olduğunu, sağlam evlerden kiralamak istediklerini, ancak depremin ardından kiraların fırladığını söyledi. Vatandaşlar, kiralık evler için ayrıca 400-500 milyon lira hava parası istendiğini de vurguladı.
Özdemir, daha sonra bir çadırda depremzede vatandaşlar ile birlikte öğle yemeği yedikten sonra Urla İlçesi'ni ziyaret etmek üzere Seferihisar'dan ayrıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:49