'POTOMYA'DA DOĞDU, BAŞBAKAN OLDU!..'
GÖKTÜRK FIRAT
RİZE (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatili için gittiği memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi'nde, 'Potomya'da doğdu, başbakan oldu' sloganıyla karşılandı.
Akşam saatlerinde eşi Emine ve Kızı Sümeyye Erdoğan ile havayolu ile Batman'dan Trabzon'a, buradan da karayolu ile Rize'ye gelen Başbakan Erdoğan, memleketi Güneysu İlçesi'nde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.
Erdoğan, kendisini bekleyen yaklaşık 200 kadar hemşehrisiyle bayramlaşırken, bir grup genç de Başbakan Erdoğan'ı 'Potomya'da doğdu, başbakan oldu. Helal olsun sana Recep Tayyip Erdoğan' sloganıyla karşıladı.
'Potomya', ilçenin Rumca ismi olurken, Erdoğan'ın daha önce de bu sloganla karşılanması epeyce konuşulmuştu. Başbakan Erdoğan, daha sonra ilçe merkezinden ayrılarak, geceyi geçirmek üzere Merkez Mahallesi'ndeki evine gitti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de yarın 2 Mart Kapalı Spor Salonu'ndaki bayramlaşma törenine katılacak, ardından da Rize Öğretmenevi'nde partililerle biraraya gelecek.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:16