KAYNAK : Haber Vitrini
İRFAN ALTIKARDEŞ
BURSA- 'Işınım duyarlılığı' olarak bilinen radyestezi usulü ile yapılan tespitlerde, günlük hayatımızdaki gıdaların ve sebzelerin ilginç kullanımlar ile vücudumuz için daha faydalı olduğu ortaya çıktı.
Kuru üzüm, asma yaprağı ve yaprak sarması yemeği yenmesinin, beynin talamus bölgesindeki hafıza merkezini güçlendirdiği belirtildi. Papatya ve ıhlamur ağacının yaprak ve çiçeklerinin kaynatılarak içilmesi, vücudun dinç kalmasında büyük faydası oluyor. Enginar mevsiminde 20-30 adet enginar yemek, ileride ortaya çıkabilecek kanser risklerini de kaldırıyor. Halk arasında 'araka' olarak bilinen bezelye ise, ihtiva ettiği enzimlerle karaciğerin vazgeçilmez dostu.
BEYİN SİNİR SALGILARI
İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, sofralarımızdaki bazı yiyecekler ile çevremizde bulunan bazı bitkiler, beynimizdeki çeşitli merkezlerin daha verimli çalışması için destek sağlayıcı aktif maddelere sahipler. Buna göre, beynin talamus bölgesindeki hafıza merkezinin güçlenmesi için kuru üzüm, asma yaprağı ve yaprak sarması yemeği yenmesi tavsiye ediliyor. Osmanlı döneminde hafızlığa çalışan gençlere de bol miktarda kuru üzüm yedirilmesi, radyezistlerin bu tespitlerini destekliyor.
Pazarlarda sıkça görülen kırmızı Adana turbu parçalandıktan sonra kayantılıp suyu içilince, beyin bu sebzeden daha fazla istifade ediyor. Ev pelini ve kayın ağacının kabuklarının da kaynatılarak içilmesi, beyin salgısı açısından faydalı olduğu gibi, kayın ağacı kabukları da vücudumuzun savunma mekanizmasını güçlendiriyor.
Mayıs ayında kırlarda gördüğümüz papatyalar ile bugünlerde çiçek açan ıhlamur ağacının yaprak ve çiçeklerinin de kaynatılarak içilmesi, beyin salgısı ihtiva ettiğinden vücudun dinç kalmasında büyük katkı sağlıyor. Kereviz yemeği zeytinyağlı olarak yapılıp yenildiğinde, ihtiva ettiği dopamin maddesi sebebiyle kireçlenmeyi önlüyor ve hücre sisteminde büyük faydaları oluyor.
Halk arasında 'oğul otu' olarak bilinen Melisa ile Tere Otu da merkez beyin salgısı ihtiva ediyor. Sakinleştirici özelliği de bulunan Melisa otu, çay gibi demlenerek içilebiliyor. Marulun sapları, maydanozun kaynatılması ile elde edilen su da, beyin salgısı olarak vücuda büyük destek sağlıyor.
HORMON SALGILARI
Yapılan araştırmalara göre pembe başak çiçek otu, yağları dengeliyor, vücutta oluşan yağ bezelerinin çözülmesinde, lipitlerin dengelenmesinde büyük rol oynuyor. Disiplinli şekilde kür halinde kullanılması ile vücutta rahatsızlık veren yağ bezelerinin temizlenmesi de pembe başak çiçek otunun suyu ile mümkün olabiliyor. Armut ağacının yaprakları kaynatılıp içildiğinde ve armut meyvesi bol olarak yendiğinde, hormon salgıları dengeleniyor. Aynı şekilde taze incirde de hormon salgıları bulunuyor. Gürgen ağacının kabukları kaynatılıp içildiğinde vücudun savunma mekanizması güçleniyor. Natural en güçlü antibiyotikler arasında bulunan gürgen kabuklarının kaynatılması ile elde edilen su, genç-yaşlı herkese kuvvet sağlıyor. Kırmızı mercimek, bakla ve pırasada da bütün insanlar için faydalı hormon salgıları bulunuyor.
ARAKA VE ENGİNAR KARACİĞER DOSTU
Uzmanlara göre, bazı tür tümörlerin ortadan kaldırılması için enginarın gücünü denemekte fayda var. Tümörlerin büyük bölümü, hastaların günde 4-5 adet zeytinyağlı enginar yemesi ile 20-40 gün arasında değişen kür neticesinde ortadan kaldırılabiliyor. Enginarın bazı tümörler için kendini gösteren bu etkisi, tıp adamlarını bile şaşırtıyor. Enginar, ihtiva ettiği maddelerle, kansere yol açan istenmeyen protein kitlelerini çözerek ortadan kaldırıyor. Bu sebeple, enginar mevsiminde 20-30 adet enginar yemek, ileride ortaya çıkabilecek kanser risklerini de kaldırıyor.
Halk arasında 'araka' olarak bilinen bezelye ise, ihtiva ettiği enzimlerle karaciğerin vazgeçilmez dostu. Vücudumuzun en hassas ve zehirli maddelerle uğraşan enerji kontrol merkezi karaciğer, bezelyede bulunan çok çeşitli enzimler ile takviye edilip hücrelerini daha hızlı yenilenebiliyor. Özellikle hepatit hastalarının, ucuz olduğu mevsimlerde bol bol bezelye yemeleri tavsiye olunuyor. Enginarın taç yaprakları ise kaynatılıp içildiği takdirde kandaki kolestrolü düşürüyor.
ÇEŞİTLİ MADDELERİ ÇÖZEN GIDALAR
Halk arasında yemişgen olarak bilinen, aktarlarda 'akdiken' olarak satılan çalı tarzı bir bitkinin kurutulan kırmızı küçük meyveleri de vücuttaki kireçlenmeleri çözüyor. Altın çiçek, ölmez çiçek olarak bilenen sarı renkli hoş kokulu Uludağ çiçeği ise, vücutta biriken ürelerin çözülmesinde büyük etki sağlıyor. Böbrek taşı bulunan hastalar ile dizlerinde üre yüksekliğine bağlı ağrı hissedenler için bu çiçeklerin kaynatılarak içilmesi ile sıkıntıların büyük kısmı ortadan kalkıyor. Aktarlarda satılan nane yağı ise, el ve ayaklarında mayasıl gibi kaşıntısı olanlara tavsiye ediliyor. Vücuttaki okzalat dengesini sağlayan nane yağı, kesme şeker üzerine birkaç damla konularak veya suya damlatılarak alınabiliyor. Kaşıntı birkaç gün sonra azalıp sona eriyor. Nane yağı gibi kullanılan acı elma yağı ise safra kanallarındaki pıhtıları çözerek, safra kesesi rahatsızlıklarına yakalanmadan koruyucu tedbir olarak tavsiye ediliyor.
TOKSİN TEMİZLEYİCİLER
Gelişen teknoloji ile birlikte daha fazla vücudumuza girmeye başlayan toksinler, bazen bozuk bir yemekle vücudumuza komple girerek bizleri hastanelik de edebiliyor. Yaz aylarında daha da etkili olan zehirlenmelerde ilk olarak sumak suyu tavsiye ediliyor. Salatalıkların yanına Güneydoğu'da parçalanarak serpilen sumak, aktarlarda bütün olarak satılıyor. Tane sumak suda kaynatılarak özellikle ishale sebep olan zehirlenmelerde de çok etkili oluyor. Ayrıca beyaz pancar olarak bilinen pazının yaprakları, yapraklı tere otu ile aktarlarda şah tere olarak satılan kurutulmuş bitkinin suda kaynatılarak içilmesi ile de toksinler atılarak vücut rahatlıyor.
Pazarlarda pazı olarak beyaz pancar bitkisinin yaprakları satılıyor. Ispanak gibi yemeği yapılabilen pazı, iyi bir toksin temizleyici olarak sofralarımızda yerini alabilir. Daha yoğun zehirli maddelere maruz kalanlar ise beyaz pancarın tohumunu kaynatıp pazıdan daha etkili bir toksin çözücü de kullanabilirler.
VÜCUTTAKİ RADYASYONU KİMYON ATIYOR
Çernobil'deki patlamadan sonra Karadeniz bölgemizde yetişen ürünlerle vücudumuza girerek önemli bir tehdit unsuru olan radyasyon, baz istasyonlarının da çoğalması ile insanın vucut dengesini tehdit eden bir olgu halini aldı. Sürekli baş ağrısı, uyuşma, baş dönmesi ile kısmı felç gibi ciddi şikayetlere sebep olan radyasyondan kurtulmak için tane kimyon kullanmak gerekiyor. Özellikle yerli çay ile vücudumuza giren düşük orandaki radyasyonu temizlemek için, yeni mahsül taze tane kimyonun bir tatlı kaşığını, bir su bardağında demleyip içmek büyük fayda sağlıyor.
ANTİJEN ÇÖZÜCÜLER ANTİKOR DESTEKÇİLERİ
Asırlardır kullanılan çörek otu ise vücuttaki antijenleri temizliyor. Antijenlerin temizlenmesi ile vücudun savunma mekanizması güçleniyor. Çörek otu suyunun nekahat döneminde kullanılması, vücudun kendisini toparlamasında büyük katkı sağlıyor. Savunma sisteminin en önemli unsurlarından olan antikorların vücutta daha hızlı çoğalması için ise mısır suyu tavsiye ediliyor. Tavuklara yem olarak verilen iyi cins mısırın suyunun içilmesi ile antikor üretimi artıyor. Antikor artışı savunmayı güçlendiriyor.
PARAZİTLERLE MÜCADELE
İnsanların büyük kısmında bulunan kandaki parazitlerle mücadelenin önemine değinen uzmanlar, bu parazitlerin en büyük zararını, kandaki enerjiyi tüketerek halsizlik yapmaları olarak açıkladı. İnsanın verimini önemli ölçüde azaltan parazitlerden kurtulmak için zahter otunun suyunu içmek gerekiyor. Ayrıca, aktarlarda cennet meyvası olarak satılan ve Afrika'dan getirilen sarmısak gibi ağır kokulu bir ağac özü de, toz olarak alınarak kandaki parazitlerden kurtulmaya imkan sağlıyor.
GÜÇLÜ ANTİBİYOTİKLER
'Koca karı' ilacı olarak evlerde uzun yıllardır kullanılan billinen antibiyotikler ise kudret narı, ardıç katranı, sarı kantaron ve ısırgan tohumudur. Haricen kullanılan ve yaraların kısa sürede iyileşmesine sebep olan kudret narı, ilk baharda çıkan bitkinin, zeytin yağında bekletilmesi ile elde ediliyor. Eski insanların evlerinde bir şişe içinde bulundurdukları kudret narı, rahim içi yaralardan, dış yaraların iyileşmesinde genel olarak kullanılıyor. Halk arasında doktor diye bilinen ardıç katranı da çok yüksek antibiyotik özelliği ile haricen kullanılıyor. Sarı kantron kaynatılıp suyu içilerek, ısırgan tohumu da balla karıştırılıp yenilenerek vücuttaki mikrobik olayların hallinde yaygın olarak tercih ediliyor.
Çakşır, genelde erkekler için cinsel gücü arttırıcı olarak bilinse de tarih kitaplarında boğa kovalatan otu olarak geçiyor. Yani Çakşır'ın kadınların cinsel gücünü arttırdığı biliniyor. Zencefil ise kan dolaşımını hızlandırarak hem vücut savunmasını arttırıyor, hem de cinsel arzuları çoğaltıyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:42