Gündem
  • 24.2.2006 10:59

SOLDA SAVAŞ VAR!

Özellikle 1970'li yıllarda birlikte büyüyen DİSK ve CHP, sonunda karşı karşıya geldi. Sol kesimin itici gücü olan, baraj altında kaldığı dönemde de CHP'ye büyük destek veren DİSK'in başını çektiği 10 Aralık Hareketi'nin solda birlik iddiasıyla yapacağı toplantı CHP tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Daha önce İstanbul ve Eskişehir'de yapılan toplantıların cumartesi günü İzmir'de yapılacak üçüncü ayağı öncesi, CHP karşı atağa geçti. CHP, üyelerinin 10 Aralık Haraketi'nin düzenlediği ya da düzenleyeceği toplantılara katılmasını fiilen yasakladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de toplantı için talep edilen Kültürpark'taki eski Belediye Meclis Salonu'nu vermedi. İlçe Başkanları ve partili Belediye Başkanları'yla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir İl Başkanı Selçuk Ayhan, toplantılara katılanlar hakkında disiplin soruşturması başlatılabileceğini belirtirken, DİSK solda birlik iddiasıyla düzenlenen organizasyonların dışında olduğunu öne sürdü.

Ayhan, DİSK öncülüğündeki 10 Aralık Platformu'nun Cumartesi günü yapacağı toplantıya CHP'lilerin katılmamasını istedi. Sendikaların öncelikli görevlerinin kendi kitlelerinin ekonomik, sosyal, kültürel hakları için mücadele etmek olduğunu belirten Ayhan, "DİSK üst yönetiminin, yurt içi ve yurt dışından gelene eğitim amaçlı fonları acaba işçi çocuklarının eğitimi ve okudukları kentlerde barınması için kullanması daha doğru olmaz mı? DİSK içindeki CHP üyelerini, DİSK'teki sorumluluk sahibi Başkan ve yöneticileri bazı kişilerin kendini pazarlama çalışmalarına alet olmamaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Çelebi: Yeni parti peşinde değiliz

10 Aralık Platformu adına konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, amaçlarının solda yeni bir parti kurmak olmadığını söyledi.
Çelebi, kendilerine özellikle CHP kanadından gelen eleştiriler konusunda şimdilik sessiz kalacaklarını söyledi. Çelebi, buna karşın yanıt haklarını saklı tuttuklarını ifade etti. Çelebi, şunları söyledi:

Öne çıkmak yok

"Biz sol solun kurdu olmasın diye yola çıktık. Bizim amacımız kişisel olarak ön plana çıkmak değil. Ben burada sembolik olarak bulunuyorum. Bu platformda herkes eşit. Ben de eşitler arasından biriyim. Amacımız solu iktidar yapmak. Sağın alternatifininyine sağ olmasından bıktık."
Çelebi, mayıs ayına kadar platformun çalışmalarını tamamlayacağını söyledi.

(YENİ ASIR)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:56

İLGİLİ HABERLER