TALAT: ''74 SONRASI ADA'YA GELEN TÜRKLER, ORTAK DEVLETİN VATANDAŞI OLACAK VE HİÇ KİMSE BİR YERE GİTMEYECEK''
MESUT GÜNSEV-MANOL KOSTİDİ
LEFKOŞA- Basın toplantısında, ''1974 Barış Harekatı sonucunda Ada'ya gelen Türk vatandaşlarının Kıbrıs'ta kalması için BM'ye verilen liste neden halka sunulmadı ?'' sorusuna Talat, bu listenin halka sunulmasına gerek olmadığını ve 74 sonrası Ada'ya gelen Türklerin, ortak devletin vatandaşı olacağını söyledi.
''AKEL'in referandum konusundaki kararını tersine çevirmesi olasılığı var mı?'' şeklindeki bir soruya da Talat, ''AKEL'in tutumu hala değişmedi. Değişmesini talep ediyoruz. Bugün ya da yarın Rum tarafına geçip, AKEL Partisi yetkilileri ile birebir temas haline gireceğim'' dedi.
Başbakan Talat, konuşmasında, referandumunun uzatılması için bir talep olmadığını da söyledi. Talat, ''Halkımızın cumartesi gününe kadar kışkırtıcı olaylardan kaçınmasını istiyorum'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:03