Eğitim
  • 27.7.2004 00:00

TEZİÇ: ''HARÇ MİKTARLARININ ARTIRILMASI İÇİN TEKLİF SUNDUK''

ANKARA - YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, öğrenci harçlarının yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 20 oranında artırılması için 3 ayrı seçenekten oluşan teklif sunduklarını bildirdi.
     YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in başkanlığında YÖK'te toplandı.
     Toplantının ardından ele alınan konulara ilişkin bilgi veren Teziç, öğrenci harçlarına yapılacak zam konusunun değerlendirildiğini, enflasyon dikkate alınarak yüzde 10, yüzde 15 veya yüzde 20 oranlarında artırılması için teklif sunduklarını söyledi. Teziç, ''Hükümet, bunun hangisini uygun görürse o oranda zam yapar'' diye konuştu.
     Harçları ödeme konusunda maddi yönden zor durumda bulunan öğrenciler olduğuna işaret eden Teziç, üniversitelerin bu konuda öğrencilere kolaylık sağlaması gerektiğini ifade etti. Teziç, ''Öğrenciler Yurt-Kur'dan kredi talebinde bulundukları takdirde, en azından üniversitelerin bir dönem harcı öğrenciden almayarak kolaylık sağlaması gerekir. Bu dönem sonunda öğrenci, Yurt-Kur'dan eğer kredi çıkmışsa ödeyecektir, çıkmamışsa da zaten kendisinin ödemesi gerekiyor'' dedi.
     YÖK'ün belirlediği harç miktarlarına ilişkin teklifi, ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı inceleyecek. Daha sonra teklif Maliye Bakanlığı'na iletilecek. Maliye Bakanlığı da gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra teklifi Bakanlar Kurulu'na sunacak. 2004-2005 Akademik Yılı'nda üniversite öğrencilerinden alınacak harç miktarları, Bakanlar Kurulu'nun kararı ile kesinleşecek.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:38

İLGİLİ HABERLER