ANKARA - TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı'nca ''TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'' kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
Yasaya göre, Ankara'da kurulacak üniversite bünyesinde fen-edebiyat, iktisadi ve idari bilimler ile mühendislik fakültelerinin yanı sıra sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitüleri bulunacak.
Tasarının tümü üzerinde CHP Grubu adına söz alan Uşak milletvekili Osman Coşkunoğlu, TOBB'un bu girişimini parti olarak desteklediklerini ve kutladıklarını söyledi. Son yıllarda Vakıf Üniversitelerindeki öğrenci sayısının artmadığını, bunun da vakıf üniversitelerinin yetersizliğinden kaynaklandığını kaydeden Coşkunoğlu, Yüksek Öğrenimde var olan sorunların katlanarak büyüdüğünü ve üniversitelerdeki öğretim elemanı açığının çok yakında 16 bine çıkacağını ifade etti. Coşkunoğlu, kutlanması gereken bu girişimin hükümetin doğru eğitim politikaları ile desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:14