Gündem
  • 26.3.2008 13:20

TOPTAN: TÜRKİYE'NİN YUMUŞAMA ORTAMINA İHTİYACI VAR

ANKARA - Toptan, TBMM'de eski Hatay Milletvekili Sabahattin Adalı'nın cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toptan, ''Sivil toplum örgütlerinin çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık, ''Yürekten destekliyorum. Türkiye'nin gerçekten, bildiride de ifade edildiği gibi, sağlıklı düşünmeye, akılla düşünmeye ihtiyacı var. Ben de Pazartesi günü yaptığım açıklamada bunu dile getirmiştim. O nedenle sivil toplum örgütlerinin bu çağrısını önemsiyorum'' diye konuştu.
     Herkesin böyle bir sağduyu çağrısına uymaya ihtiyacı olduğunu, bunun parlamenter sistemin gereklerinden de birisi olduğunu ifade eden Toptan, şunları kaydetti:
     ''Türkiye'nin şiddetle böyle bir yumuşama ortamına ihtiyacı vardır. O nedenle arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Zaten dün siyasi parti liderlerinin açıklamalarını tek tek ele aldığımız zaman, bu sağduyu isteğinin oralarda da olduğunu görüyoruz. Demek ki herkes, aynı şeyi düşünüyor, aynı şeyi söylüyor. Öyle umut ediyorum ki önümüzdeki süreçte, Türkiye'ye yakışan bir yumuşama ortamına Türkiye kavuşacaktır.''

ZAMANLAMAYI TARTIŞMAKTA FAYDA VAR

TBMM Başkanı Köksal Toptan, parti kapatılmasının zorlaştırılması konusunda anayasa değişikliğine karşı olmadığını belirterek, ancak zamanlaması konusunda, partiler arasında görüş alışverişinde bulunulmasında yarar olduğunu söyledi.
     Toptan, TBMM'de, gazetecilerin, ''Parti kapatılmasının zorlaştırılması konusunda anayasa değişikliği yapılmasına karşı mısınız?'' sorusuna karşılık, ''Karşı değilim. Kolay parti kapatılmamalı. Ancak zamanlaması konusunda belki partilerarası bir görüş alışverişinde bulunmakta, tartışmakta yarar var diye düşünüyorum'' dedi.
     Bir gazetecinin, ''Sizin bir girişiminiz olacak mı, Mecliste, liderlerle görüşmek konusunda...'' sorusuna ise TBMM Başkanı Toptan, ''Hayır, şu anda benim gündemimde böyle bir şey yok'' karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:51

İLGİLİ HABERLER