Tudor neden 11 yabancıyla çıktı
Galatasaray, Konya deplasmanında sahaya 11 yabancıyla çıkarak Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.
Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Atiker Konyaspor deplasmanına konuk oldu. Lider Galatasaray'ın Konya'da sahaya hangi 11'le çıkacağı belli oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, ideal kadroda değişikliğe gitti ve 11'de Serdar Aziz yerine Jason Denayer'e görev verdi. Böylece Galatasaray sahaya 11 yabancıyla çıktı. Süper Lig'de bir takımın maça 11 yabancı futbolcuyla başlayarak Türk futbol tarihinde bir ilkin yaşanmasına yol açtı.
TUDOR'DAN AÇIKLAMA
Süper Lig'in 8. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor'la karşılaşacak olan Galatasaray sahaya 11 yabancı futbolcuyla çıkarak lig tarihinde bir ilk imza atarken karşılaşma öncesi bu tercihini değerlendiren Igor Tudor, "Futbolcuların pasaportuna bakmıyorum" dedi.
Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 8. haftasında Galatasaray, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda Atiker Konyaspor'a konuk olacak. Saat 19:30'da başlayacak maçı Özgür Yankaya yönetecek.
Mücadele öncesi ilk 11'ler açıklanırken, Sarı-kırmızılılar Süper Lig tarihinde 11 yabancı ile sahaya çıkan ilk takım oldu.
Karşılaşma öncesi konuşan Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, "Türk oyuncu ya da yabancı oyuncu diye bakmıyorum. Kim iyise onu oynatıyorum. Serdar'ın Milli Takım'da bir sakatlığı vardı. Çok iyi antrenman yapmadı o yüzden böyle bir tercihim oldu. Türkiye'de bütün deplasmanlar zor. Milli maç sonraları da zordur." dedi.
Galatasaray'ın ilk 11'i şöyle; Muslera, Mariano, Maicon, Denayer, Latovlevici, Feghouli, Belhanda, Ndiaye, Rodrigues, Fernando, Gomis
.
Güncellenme Tarihi : 15.10.2017 00:28