TÜRK NAKLİYATÇILARI, YUGOVLAVYA YOLUNU KULLANARAK AVRUPA'YA GEÇEBİLECEK
KAYNAK : Haber Vitrini
ZAFER ÇAKMAK
ANKARA - Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Türkiye ile Yugoslavya arasında transit geçişin sağlanması için iki ülkenin mutabık olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Yugoslavya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Goran Svilanoviç'le biraraya geldi. Dışişleri Konutu'nda gerçekleşen heyetlerarası görüşmelerin ardından iki Bakan ortak basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklaması öncesi Türkiye ile Yugoslavya arasında 'Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Alanında İşbirliği Anlaşması' Cem ve Svilanoviç tarafından imzalandı.
Dışişleri Bakanı Cem, görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik, politik ve diplomatik konuların ele alındığını ifade etti. Balkanlar'da yaşanan bazı sorunları da ele aldıklarını ifade eden Cem, görüşmede Türk nakliyatçıların Yugoslavya'dan transit geçişi konusunu da görüştüklerini ve Yugoslavya'dan transit TIR geçişi konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.
Yugoslavya Dışişleri Bakanı Svilanoviç ise önümüzdeki aylarda Türkiye ile bazı anlaşmalar imzalayacaklarını belirterek, görüşmede hangi alanlarda adım atmaları gerektiğini değerlendirdiklerini ifade etti. Güneydoğu Avrupa işbirliği sürecini de ele aldıklarını anlatan Svilanoviç, Balkanlar'daki gelişmelerin görüşmede gündeme geldiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Cem, Yugoslavya'da yaşanan değişikliklerin Sancak Türkleri'ni nasıl etkileyeceği ve Sancak'ın Kıbrıs'a bir model olup olmayacağı yönündeki soru üzerine, Türk Hükümeti'nin, Sancak'ın bölünmesi taraftarı olmadığını vurguladı. Cem, Sancak'ın Kıbrıs'a model olabileceğini ancak Sancak'ta nasıl bir oluşum ortaya çıkacağının henüz netlik kazanmadığını söyledi. Konuk Bakanı Svilanoviç de Sancak konusuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve tam bir sonuca ulaşılmadan yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:27