ÜNLÜ GECE KULÜBÜ REİNA'NIN DENİZİ ÇALDIĞI ORTAYA ÇIKTI
İstanbul’un boğazdaki ünlü gece kulübü Reina’nın denize dolgu yaparak ve iskele kurarak 140 metrekare yer kazandığı belirlendi. İstanbul Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü teknik şube ekipleri geçtiğimiz cuma günü, Reina’nın izinsiz bir şekilde denizi işgal ederek kazandığı alan için tespit yapıp, tutanak tuttu. Milli Emlak, kaçak olarak denizden kazanılan mekanın yıkılmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nden talep edecek.
Milli Emlak, geçen sene Reina’nın denizden kazandığı kaçak mekanı 69 metrekare olarak belirlemişti. Bu yaz ise denizden kazanılan alan 140 metrekareye çıktı. Denizdeki kaçak alan cuma günü yapılan ölçümle kayda geçti. Ekipler diğer bir ünlü gece kulübü Laila’da ise denizden kazanılan tek metrekare bile olmadığını belirledi.
Defterdarlık yetkilileri, İstanbul Boğazı’na sıfır noktadaki yalı sahiplerinden birçoğunun kaçak bir şekilde denizden yer kazandığına dikkat çekti. Defterdarlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Tansu Çiller’in yalısı için de Milli Emlak, denize dolgu yapıp kaçak yer kazandığı gerekçesiyle tutanak tuttu. Boğaz kıyısındaki birçok işletmenin denizi çaldığının tespitiyle, son bir ay içinde Boğaz’da bazı yerler yıkılmıştı. Yıkımı gerçekleştiren Boğaziçi imar müdürü ise bir süre önce kurşunlanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:22