Asayiş
  • 31.3.2012 00:58

Uyanık Kayserili fena faka bastı!..

Telefonla kendisini arayan tanımadığı bir adama, borç para toplayıp tam 60 milyar lira yolladı.
Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan Tevfik Y’yi telefonla arayan ve kendisini Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kişi, Şanlıurfa’da hesabına yatırılan 60 bin lirayı çekerken yakalandı. Dolandırıcılık olayıyla ilgili Şanlıurfa ve Adana’da yapılan eş zamanlı operasyonlarda 7 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, emekli Tevfik Y’yi dün telefonla arayan bir kişi, kendisini Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olarak tanıttı ve Tevfik Y’ye, banka hesaplarının terör örgütü PKK ile ilişkili olduğunu, bu yüzden başlatılan soruşturmada, kendilerine yardımcı olmasını ve verilecek hesaba 60 bin lira yatırmasını istedi. Soruşturma sonunda paranın tekrar kendisine iade edileceğini belirten zanlı, paranın hesaba yatmaması halinde ise Tevfik Y’nin Diyarbakır Cezaevi’ne konulacağını söyledi.

Komşularından borç para alan Tevfik Y, ailesine ait ziynet eşyalarını da bozdurarak 60 bin lirayı tamamlayıp kendisini savcı olarak tanıtan kişinin verdiği hesaba istenen Develi Postanesi’nden yatırdı. Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan Tevfik Y, durumu emniyet güçlerine bildirdi. 

Olayla ilgili çalışma başlatan Develi Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve ekiplerin çalışmaları sonucu Tevfik Y’nin, Şanlıurfa’dan arandığı tespit edildi ve bu ilin emniyet müdürlüğüne konu hakkında bilgi verildi. Bu arada, emniyet yetkilileri, PTT Genel Müdürlüğü’nü arayarak hesaba yatırılan paranın bloke edilmesi sağlandı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, 60 bin lirayı çekmeye gelen Recep Ö’yü gözaltına aldı. Recep Ö’nün, sorgulamasında suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Zanlının verdiği bilgi doğrultusunda Şanlıurfa ve Adana’daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, telefonla dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen Ali K, Yakup S, Halil A, Mehmet A, Ramazan A, Ramazan Ç. ve Halil E.’yi de gözaltına aldı.

Bu kişilerin evleri ile kullandıkları hesaplarda bulunan 168 bin 705 liraya el konuldu.

Değişik kentlerde yaşayan onlarca kişiyi, kendilerini farklı kimliklerle tanıtarak dolandırdıkları belirlenen zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, ’Dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu arada, Tevfik Y, Şanlıurfa’ya giderek 60 bin lirasını Asayiş Şube Müdürlüğü’nden teslim aldı. Parasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Tevfik Y, Develi ve Şanlıurfa emniyet teşkilatına teşekkür etti

 


 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER