KAYNAK : Haber Vitrini
ANKARA - TBMM Genel Kurulu'nda yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine ''Uyum Yasa Tasarısı''nın görüşmeleri
26 Mart Salı gününe kaldı. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, milletvekillerinin tasarının tümü üzerinde yaptıkları konuşmalarda dile getirdikleri eleştirileri yanıtlarken, tasarı ile demokratikleşme yolunda önemli bir adım
atıldığını savundu.
Bakan Türk, tasarının dernek kurma, toplantı ve
gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını genişlettiğini ve siyasi partilerin kapatılması ile ilgili yeni kurallar getirdiğini söyledi.
Türk, dernek kurma hakkının genişletilmesi ile çocukların siyasete itileceği yolundaki görüşlerin haklılığı olmadığını bildirdi.
İşkence suçları nedeniyle verilen cezaların sorumlu personele rücu ettirilmesi ile ilgili maddenin ''Terörle mücadeleyi engelleyecek tehlikeli bir bomba'' gibi gösterildiğini de kaydeden Bakan Türk, bu maddenin Türkiye'nin işkence konusundaki kararlılığının ifadesi
olduğunu bildirdi. Türk, Türkiye'nin terörle hukuk devleti kuralları içinde kalarak ve teröristlerin yöntemlerini kullanmayarak mücadele etmeyi sürdüreceğini söyledi.
Tasarının maddelerine geçilmesine ilişkin oylama öncesinde
muhalefet milletvekilleri, yoklama isteminde bulundu. Yapılan ilk oylamada yeterli çoğunluk bulunamayınca birleşime 10 dakika ara verildi. İkinci oylamada da salonda yeterli çoğunluk olmadığının anlaşılması üzerine Başkanvekili Yüksel Yalova, 26 Mart Salı günü toplanmak üzere birleşimi kapattı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:55