Yaşam
  • 7.8.2009 13:01

YATALAK GURBETÇİYİ AİLESİ SOKAĞA ATTI

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde geçirdiği kısmi felç sonucu 3.5 ayı yoğun bakımda olmak üzere 14 ay hastanede tedavi gören gurbetçi 53 yaşındaki Hüseyin Kaymakçıoğlu, malları ve parasının yönetimi için eski eşi ve oğluna vekaletname verince başına gelmedik kalmadı. Bankadaki parasına el konulduğunu, villasının kiralandığını ve arsasının satıldığını öğrenen Kaymakçıoğlu şoke oldu. Beş parasız sokakta kalan gurbetçiye komşuları ve bir arkadaşı bakmaya başladı. Kaymakçıoğlu'nun eski eşi ise iddiaları reddederek, eski eşinin borçlarını ödemek için arsayı sattıklarını öne sürdü.

1980 yılında Almanya’nın Nordhorn kentinde bir markette kasap olarak çalışmaya başlayan ve 21 yıl sonra emekli olup 2001 yılında Bodrum’a yerleşen 3 çocuk babası Hüseyin Kaymakçıoğlu, geçen yıl nisan ayında yakalandığı kısmi felç ve ödem nedeniyle ağırlaşınca komşuları tarafından Akyarlar Köyü, Kale Kent Tatil Sitesi’ndeki villasından ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaymakçıoğlu 3.5 ayı yoğun bakımda komada olmak üzere yaklaşık 14 ay hastanede tedavi gördükten sonra, geçen haziran ayında taburcu edildi. Hüseyin Kaymakçıoğlu bu arada, 2005 yılında boşandığı eşi 45 yaşındaki Emine Saraç ile oğlu 28 yaşındaki Erdem Kaymakçıoğlu’na arsa ve bina alım satımları, bankada bulunan 12 bin euro parasını tedavide kullanmaları için vekaletname verdi. Kaymakçıoğlu, geçen haziran ayında taburcu olup 200 bin TL’ye satın aldığı Akyarlar Köyü’ndeki villasına geldiğinde, karşılaştığı manzarayla şaşkına döndü. Villasının kiralandığını, içeride başka birilerinin oturduğunu gören Kaymakçıoğlu, şok yaşadı. Eski eşi ve oğlunun, bilgisi dışında 60 bin TL değerindeki arsasını da sattığını, bankadaki parasını çektiğini ve Almanya’ya döndüklerini öğrenen Kaymakçıoğlu, yaşadıklarına isyan etti.


OĞLUNDAN CEP MESAJI
Beş parasız sokakta kalan, iki aydır kendisine bakan komşuları ve turizmci arkadaşı İbrahim Tarım tarafından geçici olarak Konacık Beldesi’ndeki bir pansiyona yerleştirilen Hüseyin Kaymakçıoğlu, eğer birkaç güne kadar parasını ödeyemezse buradan da atılacağını söyledi. Üç hafta önce oğlundan aldığı, “Evin üstü ve aşağısı senelik kiraya verildi. Bundan sonra ne halin varsa gör ve ortadan kaybol. Benden bu kadar”sözlerini içeren cep telefonu mesajıyla tamamen yıkıldığını anlatan Kaymakçıoğlu, “Yıllarca çocuklarıma ve eşime baktım, kazandığım paramın büyük bir bölümü ile Almanya’da rahat yaşamaları için evlerini aldım. Rahatsızlığım nedeni ile Bodrum’a yerleştiğimde hastalığımı fırsat bilip, bankadaki paramı aldılar, evimi kiraya verdiler, arsamı sattılar. Şimdi sokakta kaldım. Yürüyecek ve tedavi görecek olanağım yok. Evimdeki özel eşyalarımı bile geri vermiyorlar” diye isyan etti.


‘BAŞKA KADIN İÇİN BİZİ TERK ETTİ’
Almanya’nın Nordhorn kentinde temizlik hizmetlerinde çalışan Emine Saraç ise yaklaşık on yıldır ayrı yaşadıkları eşinin bir başka kadınla olmak için kendilerini terk ettiğini öne sürerek şunları söyledi: “Eski eşim Ankara’daki evimizi de satmış parayı bir başka kadınla yemiş. Bodrum’da da piyasaya çok borçlanmıştı. Evi kiraya verdim, arsayı sattım, bankadaki parası ile birlikte borçlarını kapatmaya çalıştım. Zaten kiraya verdiğimiz eve de haciz geldi, şimdi onu kaldırmaya çalışıyoruz. Kiraya verdiğimiz ev ile borçlarını kapatıyoruz, ne isterse onu yapsın, yıllarca baktık artık bakamayacağız. Bunları evi terk ederken düşünecekti.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER