Dünya
  • 12.8.2022 20:50

Yazar Salman Rüşdi'ye bıçaklı saldırı: Sahnede boynundan bıçaklandı

Salman Rüştü, NY edebiyat fuarında sahnede bir kez boynundan olmak üzere 10 ila 15 kez bıçaklandı. Durumu ağır olan Salman Rüştü Helikopter ilehastaneye kaldırıldı. Rüştü'nün saldırıya uğradığı yerin arkasındaki duvara kan sıçradı, bazıları da onun oturduğu sandalyede görüldü.

Saldırıdan sonra insanlar yazara yardım etmek için koştu, saldırgan tanıklar tarafından zapt edildi.  Bıçaklamanın nedeni henüz bilinmiyor

Hint asıllı Britanyalı yazar Salman Rüşdi, New York'ta düzenlediği konferans sırasında saldırıya uğradı. New York polisi, Rüşdi'nin boynuna bıçak darbesi aldığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Rushdie, Buffalo yakınlarındaki Chautauqua'daki konuşması öncesinde sahnede saldırıya uğradı ve tanıklar "yumruk ve bıçaklandığını" iddia etti.

Dünyada büyük protestolara ve ölüm tehditlerine maruz kalan "Şeytan Ayetleri" kitabının yazarı Salman Rüşdi, ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir konferansta sahnedeyken saldırıya uğradı.

Olaya şahit olan Associated Press muhabirinin aktardığına göre izleyicilerden bir kişi, konferansın verildiği Chautauqua Enstitüsü'nde sahneye çıkıp Rüşdi'ye yumruk attı; ardından bıçakladı.

Rushdie, Upstate New York'taki Buffalo yakınlarındaki etkinlikte bulunanlardan tıbbi yardım aldıktan sonra hastaneye kaldırıldı.

BOYNUNA BIÇAK DARBESİ ALDI

New York polisi, Rüşdi'nin boynuna bıçak darbesi aldığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi.

 
Yazar Salman Rüşdi'ye saldırı: Konferans verdiği sahnede boynundan bıçaklandı
 
Yazar Salman Rüşdi'ye saldırı: Konferans verdiği sahnede boynundan bıçaklandı
Dünyada büyük protestolara ve ölüm tehditlerine maruz kalan 'Şeytan Ayetleri' kitabının yazarı Salman Rüşdi, ABD'nin New York kentinde düzenlenen bir konferansta sahnedeyken saldırıya uğradı.
Rushdie daha önce, 1988'de protestoları ateşleyen Şeytan Ayetleri adlı kitabıyla yazdığı yazı nedeniyle ölüm tehditleri almıştı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Yazdığı yazılar nedeniyle 1989'da İran'ın dini lideri Ayetullah Humeyni tarafından öldürülmesi emredilen ve 3 milyon dolar ödül konan yazar Salman Rüşdi'ye saldıran kişi, Rüşdi'yi bıçaklamasının ardından yakalandı.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2022 21:10

İLGİLİ HABERLER