KAYNAK : Haber Vitrini
BAYRAM KILINÇER
ANKARA - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, tarihine, kendi milli varlığına ve bölgesel sorumluluğuna karşı büyük gaflet içerisinde olduğunu, bölgedeki önderlik vasfını kaybettiğini, silik ve inisiyatifsiz bir ülke konumuna geldiğini söyledi.
Partisinin Genel Yönetim Kurulu toplantısı öncesi bir açıklama yapan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin içindeki bulunduğu coğrafyanın yeniden savaş bölgesine ve ecdadımızın asırlarca huzur ve refah yaydığı toprakların tekrar kan gölünü döndüğünü ifade etti. Bir yandan İsrail vahşeti dünyanın gözü önünde devam ederken, diğer yandan Irak'a müdahale için adeta geri sayımın başladığını belirten Yazıcıoğlu, Filistin'de neredeyse soykırıma varan ve sivilleri katleden İsrail zulmüne dur denilmediğini ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren Irak konusunda da savaş davullarının seslerinin yükseldiğini hatırlattı. Yazıcıoğlu, "Türkiye bütün gücüyle Irak'a müdahaleye karşı çıkmalıdır. Çünkü, Bağdat'a düşen her füzenin şarapnel parçaları Ankara'yı vurmaktadır. Körfez Savaşı bunun acı bir örneğidir. Türkiye, bu savaşta sözde galipler safında yer almasına rağmen, gizli mağluplardan biri olmuştur. Türkiye'nin zararı 80 milyar dolardır" dedi.
"TERÖRLE MÜCADELE Mİ, EMPERYALİZM Mİ?"
Türkiye'nin müttefik kazıklarını unutmadan hareket etmesi gerektiğine işaret eden Yazıcıoğlu, dünyaya sözde barış getirmek ve terörizmin kaynaklarını kurutmak iddiasındakilerin inandırıcı olabilmeleri için önce İsrail terörizmini görmek ve durdurmak mecburiyetinde olduğunu, terörizme karşı savaşta inandırıcı olmanın önce Şaron'la mücadeleyle başlayacağını ve aksi halde bunun adının terörizmle mücadele değil, doğrudan doğruya emperyalizm olduğunu vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin, tarihine, kendi milli varlığına ve bölgesel sorumluluğuna karşı büyük gaflet içerisinde bulunduğunu, Türkiye'nin bu haliyle, bölgedeki önderlik vasfını kaybettiğini, silik ve inisiyatifsiz ülke konumuna geldiğini kaydeden Yazıcıoğlu, "İnsanlığa medeniyet öğrettiğimiz bu dünyada, mevcut dışişleri anlayışımız yetersizdir. Ne inisiyatif alabilmekte, ne de tehlikeleri sezme ve buna karşı uluslararası kamuoyu oluşturma başarısı gösterebilmektedir. Oysa tarih Türkiye'ye hem bölgesel barış, hem de kendi iç güvenliği açısından büyük sorumluluk yüklemektedir. Mevcut hükümet, bu sorumluluğu algılama kapasitesine sahip değildir" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:50