Sağlık
  • 23.7.2008 16:28

‘DETOX' YAPARKEN FELÇ OLDU

DETOX diyeti yapan 52 yaşındaki Dawn Page, aşırı likit tüketimine bağlı olarak beyin felci geçirdi. Günde 5 litre su tüketen ve nöbet geçirerek beyninde kalıcı hasar meydana gelen Page, beslenme uzmanına karşı açtığı davanın sonucunda 800 bin sterlin tazminat kazandı.

2001 yılında ‘The Amazing Hyrdration Diet’ (detox) diyetine başlayan İngiliz Dawn Page, 1 hafta içinde kontrolsüzce kusmaya başladı. Talihsiz kadın, kusma sırasında epileptik kriz geçirdi ve beyninde kalıcı hafıza, konuşma ve konsantrasyon hasarı kaldı. Diyeti öneren beslenme uzmanı Barbara Nash’e karşı tazminat davası açan Page, davayı kazandı. Nash’in sigorta şirketi detox yaparken ölümden dönen Page'e 800 bin sterlinlik tazminat ödemeyi kabul etti. Nash ise olaydan sorumlu olmadığını savundu.

Dawn Page'e detox diyeti tavsiye eden ve bol bol su içmesi, tuz alımını minimuma indirmesi gerektiğini söyleyen Nash, sindirim sistemi günden güne yıpranan 52 yaşındaki Page'in ‘sürekli kusuyorum' şikayetlerini “Bu diyetin bir parçasıdır, kusman normaldirö diyerek geçiştirdi. 2001 yılında diyete başlayan Page, 1 hafta içinde hastanelik oldu. Doktorlar nöbet geçiren Page’in kanındaki düşük tuz seviyesine dikkat çekti ve beyninde ‘kognitif hasar'ın meydana geldiğini saptadı. Şimdilerde öğrenme zorluğu çeken ve ömür boyu elipsi ilaçları kullanmaya mahkum olan Page, tazminat için başvurduğu mahkemece yaklaşık 800 bin sterlin ile ödüllendirildi.

milliyet

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:39

İLGİLİ HABERLER